מקורות אישרו לעיתון "אל-אחבאר" המקורב לחיזבאללה כי התגובה הלבנונית להצעת הפסקת האש נכנסה לשלב הניסוח הסופי, שצפוי להסתיים היום (שני) ולהישלח לשגרירות ארה"ב בביירות. משם התשובה תישלח לשליח האמריקני עמוס הוכשטיין. לפי הדיווח, בהתבסס עליה הוכשטיין יחליט אם להגיע למזרח התיכון. במקביל, פורסמו בתקשורת הלבנונית פרטים נוספים מטיוטת ההצעה להפסקת אש.
לפי הפרסום ב"אל-אח'באר", יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, קיבל מהנהגת חיזבאללה את עמדת הארגון לגבי הטיוטה להסכם הפסקת האש. המקורות אמרו כי חיזבאללה התייחס ב"פתיחות גדולה" להצעה והותיר לברי ולראש ממשלת המעבר, נג'יב מיקאתי, להמשיך את הדיון עם המתווך האמריקני לגבי כמה נקודות.
לפי המקורות לבנון, מרחב התמרון התרחב עבור תהליך המשא ומתן. המקורות הוסיפו כי ההערות של לבנון התאחדו לנקודות הקשורות לוועדה המוצעת לפיקוח על יישום החלטה 1701 ולנושא הקשור בהגנה עצמית שנושא פרשנויות סותרות.
בינתיים, דווח על פרטים נוספים מההצעה האמריקנית. לפי העיתון "אל-ג'מהוריה" היא כוללת את הסעיפים הבאים: הפסקת אש, יישום החלטה 1701, נסיגה של חיזבאללה אל מעבר לנהר הליטאני, נסיגת הכוחות הישראליים מהכפרים שנכבשו, חזרת הלבנונים לדרום תמורת חזרת הישראלים לצפון, חיזוק הצבא וכוחות יוניפי"ל, והקמת ועדה בינלאומית של ארה"ב, צרפת ובריטניה עם מדינה ערבית שלא נבחרה.
לפי הדיווח, תפקיד הוועדה יהיה לפקח ישירות על יישום החלטה 1701. עוד צוין כי הסמכויות שלה יכללו פיקוח על מתקנים לבנוניים כמו נמל התעופה בביירות, הנמלים בביירות ובטריפולי, וכן על המעברים בגבול לבנון-סוריה. כמו כן דווח כי תוענק "זכות הגנה עצמית" לשני הצדדים, כאשר לישראל יהיה חופש פרשנות נרחב לכך.
בה בעת, מקורות שעוקבים מקרוב אחר המו"מ, מסרו לעיתון "א-דיאר": "לבנון תניח את ההערות שלה להצעה האמריקנית ותמסור אותן היום לשגרירה של ארה"ב בביירות". לדברי המקורות, "ההערות הבולטות קשורות לסירוב שהוועדה הבינלאומית תפקח על יישום החלטה 1701 והדבקות במנגנון הקודם הקשור ליוניפי"ל ולצבא הלבנוני".
עוד אמרו המקורות: "ההערות ידברו באופן מפורש על דחיית כל התרה לצבא הישראלי להתערב באופן יבשתי, ימי או אווירי תחת כל הצדקה שהיא. היו"ר ברי אמר במפורש שאין חופש פעולה לצבא הישראלי בהצעה".
הגורמים העריכו כי "השבוע הזה שיהיה עד לביקור של השליח האמריקני הוכשטיין בביירות ובתל אביב יהיה מכריע. או שמאמצי הרגיעה יצליחו ותוך כמה ימים תהיה הפסקת אש או שההצעה שעל השולחן תיפול ונהיה בהסלמה גדולה נוספת בין ישראל לחיזבאללה שתימשך לפחות עד אמצע ינואר".
בתוך כך, ראש ממשלת המעבר הלבנוני, נג'יב מיקאתי, אמר לערוץ "אל-ערבי": "על ישראל לסגת מכל צעד שביצעה בתוך שטח לבנון". הוא הוסיף: "מה שמעניין אותי הוא חיזוק הצבא בדרום לבנון ושלא יהיה שם נשק בלתי חוקי".
לדבריו, "לבנון מחויבת להחלטה 1701 והמטרה שלנו היא שההחלטה תיושם מדרום לליטני כפי שנקבע. יש להשיג יציבות ולעצור את ההרס ואת שפיכות הדמים. אנחנו מקווים להגיע להפסקת אש בהקדם האפשרי. לא שמעתי על תנאי שנוגע לחופש פעולה צבאי עבור ישראל. אלה רק ספקולציות".
העיתון הלבנוני "א-נהאר" דיווח כי ההצעה האמריקנית שואפת להביא להפסקת אש כרגע - ולאחר מכן לנהל מו"מ על יישום החלטה 1701. עוד דווח כי ביקורו של הוכשטיין בביירות צפוי להתמקד בהערות שיו"ר הפרלמנט הלבנוני העביר לגבי טיוטת ההצעה של ארה"ב. לפי גורמים אמריקנים וצרפתים, ברי לא דחה את ההצעה אבל ביקש לשנות כמה סעיפים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו