ארצות הברית הודיעה לקטאר כי נוכחות הנהגת ארגון הטרור חמאס במדינה איננה מקובלת עליה יותר ודוחא דרשה מראשי הארגון לעזוב, כך דיווחה הערב (שישי) סוכנות הידיעות רויטרס.
על פי הדיווח, שמגיע מפיו של מקור בכיר בממשל, ההחלטה התקבלה בעקבות סירובה החד משמעי של הנהגת חמאס לעסקת חטופים חלקית והפסקת אש זמנית, כחלק מהמגעים עם ישראל. הרשויות בדוחא הודיעו למנהיגי ארגון הטרור כי עליהם להתכונן לעזוב את המדינה בתוך 10 ימים.
הנהגת חמאס נמצאת בקטאר מאז שעזבה את דמשק בעקבות מלחמת האזרחים הסורית בשנת 2012. השלטון בנסיכות הנפט הקטנה, המקיימת קשרים טובים עם הציר האיראני ועם מדינות המערב גם יחד, הפך לבעל ברית מרכזי של ארגון הטרור ושלטונו ברצועת עזה.
מומחים העריכו כי הנהגת חמאס תעזוב את קטאר לטורקיה וייתכן כי חלקים נרחבים מהמנגנון של הארגון כבר עשה זאת מאז 7 באוקטובר.
בנוסף העריכו כי לפחות חלק מבכירי הארגון ימצאו מקלט בטהרן, זאת למרות חיסולו של ראש הלשכה המדיני תשל חמאס, איסמעיל הנייה, בבירה האיראנית.
14 סנאטורים רפובליקנים שיגרו מכתב לממשל ביידן ובו שלוש דרישות דחופות: להקפיא את נכסי בכירי חמאס בקטאר, לפעול להסגרתם של מנהיגי הארגון ובראשם ח'אלד משעל, ולדרוש מקטאר להפסיק את אירוח הנהגת חמאס בשטחה. בין החותמים על המכתב נמצאים סנאטורים בכירים במפלגה הרפובליקנית, בהם מרקו רוביו, טד קרוז, טום קוטון וריק סקוט.
במכתב מאשימים הסנאטורים את הנהגת חמאס בדוחא בניצול החופש שניתן להם כדי להתנגד למשא ומתן לשחרור החטופים ולארח איראנים. "בקטאר אמרו שוב ושוב שהם ישנו את מדיניותם כלפי חמאס אם ממשל ביידן-האריס יבקש זאת", הדגישו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו