העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח הבוקר (ראשון) כי ארה"ב ומצרים הגבירו את הלחץ לעסקת חטופים בתקווה למנוע את התמרון הקרקעי ברפיח.
נכון לעכשיו, ברפיח נמצאים 1.2 מיליון פלשתינים, רובם פליטים מאזורים אחרים ברצועה. בתקופה האחרונה עזבו רבבות, כשההערכה היא שכבר רבע מיליון נמלטו מרפיח.
מקורות פלשתיניים אמרו ל"א-שרק אל-אווסט" כי מאחורי הקלעים מצרים לוחצת על חמאס, וארה"ב לוחצת על ישראל, במאמץ של הרגע האחרון לפני התמרון.
על פי המקורות, המצרים עדכנו את חמאס שמדובר בהזדמנות שאי אפשר להחמיץ, בעוד שארה"ב הביעה התנגדות לתמרון ורמזה שתנקוט בצעדים.
בדיווח צוין כי מצרים עובדת על הסכם הומניטארי שיעצרו פלישה לרפיח ויוביל בסוף להסכם כולל. "הרעיון המצרי הוא שאם לא ניתן להשיג הסכם כולל, אפשר להגיע לעסקה הדרגתית בשלבים, שתענה לדרישות הצדדים בשלב הראשון, ולדחות את הנושאים השינויים במחלוקת לשלבים הבאים", אמר המקור.
על פי הפרסום, חמאס יזדקק לזמן כדי להגיב, מפני שצריך לקיים דיון אם הנהגת חמאס בעזה - כלומר יחיא סינוואר.
100 אלף סיבות להוקיר את חלוצות השיקום: האתגר הנשי בחזית הבריאות
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
פרסומת | החזר על טיסה שבוטלה
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
במקביל, דווח כי מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן יגיע היום לסעודיה ויקיים דיונים בנוגע להפסקת אש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו