פרטים חדשים מתוך חקירת חטיפת אליזבט צורקוב

לפי העיתון "אל־ערבי אל־ג'דיד" הפרו־קטארי, קיים חשד שבחטיפה מעורבים גורמים לא עיראקיים, שמעוניינים לנצל את החוקרת כקלף מיקוח מול ישראל • ראש ממשלת עיראק מכיר את החשד • כמו כן, נכתב כי יש פרטים שלא ניתן לחשוף בשלב זה כי הם משפיעים על התקדמות החקירות וקיים חשש כי צורקוב תחוסל

אליזבט צורקוב וגדודי חיזבאללה בעיראק. צילום: רשתות ערביות, השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

העיתון "אל־ערבי אל־ג'דיד" הפרו־קטארי דיווח הערב (שלישי) ממקורות בעיראק על פרטים חדשים מתוך חקירת חטיפתה של החוקרת אליזבט צורקוב. לפי הפרסום, קיים חשד שבחטיפה מעורבים גורמים לא עיראקיים, שמעוניינים לנצל אותה כקלף מיקוח מול ישראל, אך אפשרות זו עדיין לא אומתה.

בשבוע שעבר אישרו בישראל כי צורקוב נחטפה על ידי המיליציה הפרו־איראנית גדודי חיזבאללה בעיראק, והותר לפרסום כי היא נעלמה מאז חודש מארס. על פי הדיווח "באל-ערבי אל-ג'דיד", ראש הממשלה העיראקי מוחמד שיאע א־סודאני הקים צוות חקירה ביטחוני, שכולל גורמים ממנגנוני המודיעין והביטחון הלאומי וממשרד הפנים. הצוות פתח בחקירה ומצא כי צורקוב נכנסה לעיראק כמה פעמים עם דרכון רוסי (דבר שהיה ידוע). לפי המקורות, בביקור האחרון היא עברה בכמה מחוזות בדרום המדינה ובמרכזה, וכן באזור האוטונומי הכורדי.

אליזבט צורקוב, ישראלית ממוצא רוסי שנחטפה בעיראק ומוחזקת בידי חיזבאללה, צילום: שימוש בהתאם לסעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

המקורות בעיראק ציינו כי יש חשד שמאחורי החטיפה עומדים גורמים לא עיראקיים ומנסים לנצל את צורקוב כקלף מיקוח מול ישראל בסוגיות שלא קשורות לעיראק. לפי המקורות, ראש ממשלת עיראק מכיר את החשד הזה ומעודכן בפרטים. כמו כן, נכתב כי יש פרטים שלא ניתן לחשוף בשלב זה כי הם משפיעים על התקדמות החקירות וקיים חשש שהחוקרת תחוסל אם ייחשפו פרטים רגישים כאלה.

לפי המקורות, החקירה אישרה כי צורוקוב לא יצאה מעיראק בביקורה האחרון והמשיכה לשהות בה כמה חודשים. זאת בהתבסס על מידע משדות התעופה. עם זאת, גורלה לא ידוע וכמה אנשים שנפגשה עימם בעיראק בזמן שלפני היעלמותה, זומנו להעביר מידע עליה, על המקומות שבהם שהתה ועל חברים עיראקים שקשורים אליה.

עוד דווח כי החקירות אישרו שצורוקוב נחטפה, אך לא אימתו את מטרת החטיפה. המקורות מסרו כי יש ניסיון לא רשמי של ראש ממשלת עיראק ללחוץ על ראש ארגון הגג של המיליציות השיעיות כדי שיברר אם אחד הפלגים אכן עומד מאחורי החטיפה (במדינה טרם מאשרים כי מדובר בגדודי חיזבאללה, כפי שפורסם בישראל).

על פי הפרסום, הניסיון ללחוץ על המיליציות מגיע מכיוון ששגרירות ארה"ב בבגדד עוקבת באופן מתמשך אחר פרשת החטיפה וראש ממשלת עיראק לא רוצה למצוא את עצמו במצב מביך, כשאין לו יכולת לגלות את האמת על הפעולה ועל הגורמים העומדים מאחוריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר