דאעש ערפו ראשו של "שומר האוצרות"

הארגון שבה את חוקר העתיקות הגדול בסוריה, בכדי להוציא מידע על אוצר • לבסוף הוציאו אותו להורג מול קהל של עשרות בני אדם, ותלו את גופתו על עמוד רומי עתיק

החוקר אל אסעד. הוצא להורג ונתלה // מתוך טוויטר // החוקר אל אסעד. הוצא להורג ונתלה

פעילי דאעש ערפו את ראשו של אחד מחוקרי העתיקות הגדולים של סוריה בעיר העתיקה תדמור. פעילי ארגון הטרור לא הסתפקו בהוצאתו להורג ועריפת ראשו, אלא גם תלו את גופתו על עמוד רומי עתיק, כך על פי דיווח בסוכנות הידיעות אי.פי וכלי תקשורת בסוריה. 

רויטרס

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

רצח החוקר אל אסעד בן ה-81, הוא מעשה הזוועה הנורא האחרון מבית ארגון הטרור הרצחני. מאז שהשתלט הארגון על העיר העתיקה בתדמור, הרסו הפעילים מיצגים ארכיאולוגים רבים ועתיקים, והחשש היה כי הם יהרסו גם פריטים ארכיאולוגים בני 2,000 שנים באתר שנמצא בעיר. 

על פי ארגוני זכויות אדם וסוכנות הידיעות הסורית, ראשו של אל אסעד נערף ביום שלישי בכיכר העיר מחוץ למוזיאון. על פי הדיווחים עשרות בני אדם התקבצו לצפות בהוצאה להורג. אל אסעד הוחזק על ידי הארגון כחודש לפני שהוצא להורג. גופתו נקלחה לאתר הארכיאולוגי ונתלתה על אחד מהעמודים הרומים. 

ניסו להוציא סודות אודות אוצר עתיק

מעמון עבד אל-קארים, ראש מחלקת העתיקות והמוזיאונים בדמשק, אמר כי "אל אסעד היה אחד מחלוצי הדרך בתחום הארכיאולוגיה במאה ה-20". פעילי דאעש ככל הנראה ניסו להוציא ממנו מידע על אוצרות שהוסתרו מפני הפעילים בערי העתיקה מחשש שיבזזו אותם. 

מאז שנפלה לידי דאעש, העיר תדמור נשארה שלמה, אך פעילי הטרור הרסו פסל אריה עתיק מהמאה השנייה לספירה. הפסל, שהתגלה בשנת 1975, הוצב בכניסה למוזיאון הארכיאולוגיה בעיר בתוך קופסא שתגן עליו מנזקים. 

בתחילת יולי פרסם ארגון דאעש סרטון ובו הוצאתם להורג של 20 חיילים סורים בתיאטרון הרומי בתדמור. הם נורו למוות על ידי פעילים צעירים מאוד של הארגון אל מול קהל של מאות בני אדם. 

הכתבה הכי נקראת: בת 11 שנאנסה על ידי בן הזוג של אמה - ילדה

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר