לראשונה בסעודיה: נשים נרשמות להצבעה

צעד גדול לזכויות הנשים בסעודיה • הן תוכלנה להצביע בבחירות המוניציפליות הקרובות

נשים ברחובות ריאד. קרב היום בו יוכלו לקבוע את גורלן // צילום: אי.פי // נשים ברחובות ריאד. קרב היום בו יוכלו לקבוע את גורלן

לראשונה בהיסטוריה של סעודיה: נשים צפויות להצביע בבחירות המוניציפליות שצפויות השנה. בכירים בממלכה מכנים את הצעד ההיסטורי הזה "אבן דרך חשובה בדרך לחברה מבוססת השתתפות".

על פי הדיווחים בתקשורת המקומית, ג'מל א-סעדי וספינאז אבו א-שמט עשו היסטוריה והיו הנשים הראשונות להירשם כבוחרות בבחירות הקרובות. אמנם רישום הבוחרים יימשך שלושה שבועות, אך א-שמט אמרה לכתבים כי היא היתה נחושה להיות "האישה הראשונה שתגיע למרכז הרישום". לדבריה, השתתפות נשים בבחירות הקרובות היא לא פחות מחובה לאומית. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המלך עבדאללה הודיע כבר לפני כארבע שנים כי נשים יורשו לקחת חלק בבחירות במדינה, לאחר סערה ציבורית שקמה בזמן הבחירות באותה שנה, אז נשים עדיין לא הורשו לבחור. אז אמר מלך סעודיה כי הממשלה סירבה לשיתוף נשים בחברה בכל התפקידים שההלכה המוסלמית, השריעה, מאשרת.

פעילים חברתיים בסעודיה בירכו על המהלך, אך הוסיפו כי עדיין ארוכה הדרך לשיוויון זכויות עבור נשים בממלכה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר