"ללא לחץ על איראן תפרוץ מלחמה"

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, קרא להחרפת הסנקציות על שלטון האייתוללות • בטהרן הגיבו: "טירון הזוי, שילמד היסטוריה"

מוחמד בין סלמן // צילום: איי.אף.פי

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמן, קרא לקהילה הבינלאומית להגביר את הלחץ הכלכלי והפוליטי על איראן כדי למנוע עימות צבאי ישיר במזרח התיכון. בראיון לעיתון "וול סטריט ג'ורנל" אמר בן סלמן כי "סנקציות ייצרו לחץ נוסף על המשטר. אנו חייבים להצליח כדי להימנע מעימות צבאי". 

עוד התבטאויות של יורש העצר נגד איראן:

כידוע, ערב הסעודית נחשבת ליריבתה המרכזית של איראן בקרב המדינות הערביות הסוניות, וכמו ישראל היא התנגדה להסכם הגרעין בין טהרן לבין שש המעצמות שהושג לפני כשלוש שנים. מאז התבססותו בצמרת השלטון הסעודי, לצד אביו המלך, יורש העצר הגביר את הגישה הלוחמנית כלפי הרפובליקה האיסלאמית. לדבריו, "אם נכשל במאמצינו, סביר להניח שתפרוץ מלחמה עם איראן בעוד 10 או 15 שנים".

במקביל, בן סלמן הגיב לדבריו של הנשיא טראמפ בנוגע לנסיגה אמריקנית מסוריה ואמר למגזין "טיים" כי "אנו מאמינים שחיילים אמריקניים צריכים להישאר בסוריה, לפחות בטווח הבינוני אם לא לטווח הרחוק". לטענתו איראן תנצל את הנסיגה האמריקנית לבסס רצף יבשתי מטהרן ועד ביירות.

מעבר למעורבותה של איראן בסוריה, בריאד מודאגים מהפעילות האיראנים בתימן, שם היא מעניקה סיוע למורדים החות'ים, וממעורבותה בעיראק הנשלטת על ידי הרוב השיעי. יורש העצר גם תקף את תנועת האחים המוסלמים אותם הוא מכנה "אינקובטור של טרור. אנחנו חייבים להיפטר מהקיצוניים. בלי קיצוניות אך אחד לא יכול להפוך לטרוריסט".

"הנעליים גדולות עליו"

התגובה החריפה מטהרן לדבריו של יורש העצר בן ה-32 לא איחרה להגיע וכללה מספר עקיצות. "שלא ישחק במשחקי הימורים על המוות", הטיח ביורש העצר, ברהאם קאסמי, דובר משרד החוץ האיראני. הוא קרא לוותיקי הממלכה ללמד את הטירון את מה שקרה למנהיג עיראק סדאם חוסיין, שבחר לאתגר בזמנו גם כן את המשטר האיראני. (מלחמת איראן-עיראק בשנות ה-80, א.ל). 

"הטירון ההזוי, שהנעליים עדיין גדולות עליו, או שלא יודע היסטוריה, או שלא יודע מה זה מלחמה, או שלמרבה הצער לא דיבר עם אדם מכובד שמבין". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר