איך פעל האיחוד האירופי לעקוף את איסור מימון הטרור הפלשתיני?

חשיפה: הארגון נכנע ללחצי ארגונים פלשתיניים והמשיך לממן ארגונים אזרחיים שמקושרים לטרור • נציגות "הועד האמריקני היהודי" בבריסל שחשפה את המכתב מלמדת שקדמו לו התחייבויות פקידים ולא רק יוזמה פרטית

צילום: איי.אף.פי // מדיניות או יוזמה פרטית? // צילום ארכיון: איי.אף.פי

מכתב ששיגר נציג האיחוד האירופי לרשות הפלשתינית ובו התחייבות לעקוף את ההנחיות החדשות של האיחוד, האוסרות הענקת מימון כספי כלשהו לארגונים אזרחיים הקשורים ישירות או באופן עקיף לטרור, עורר ביקורת חריפה בישראל אך גם בפרלמנט האירופי.

במכתב, ששיגר הדיפלומט הגרמני סוון קוהן פון-בורגסדורף ב-30 במרץ לארגון הגג של ארגוני החברה הפלשתינית נכנע האיחוד האירופי ללחצם של הפלשתינים ומודיע שימשיך לממן ארגונים אזרחיים, גם אם בשורותיהם חברים פעילים הקשורים לארגון טרור.

בעקבות המכתב דרשו חברי פרלמנט אירופיים לפתוח בחקירה נגד הנציג של האיחוד ברשות הפלשתינית בגין הפרת מדיניות האיחוד ותבעו לברר האם הוא פעל בידיעתה של הנציבות האירופית - הגוף המבצע של האיחוד האירופית.

נציגות ״הועד האמריקני היהודי״ בבריסל חושפת כעת, כי למכתבו של פון בורגסדורף קדמו שתי התחייבויות נוספות מצד פקידים בכירים של האיחוד האירופי - עובדה המלמדת על מדיניות עקבית מצד נציבות האיחוד האירופי לעקוף את איסור המימון לארגונים הקשורים לטרור ולא על יוזמה פרטית של הדיפלומט הגרמני.

לפי מידע שהגיע ל״ועד האמריקני היהודי״, קודמו של פון-בורגסדורף בתפקיד, תומאס ניקלסון, הבטיח לארגונים הפלשתיניים ימים ספורים בלבד לאחר שהאיחוד האירופי אימץ את ההתניה האוסרת הענקת תמיכה כספית לארגונים שעובדיהם ופעילויות עם קשורים בדרך כלשהי לארגוני טרור, שההתניה הזו אינה נוגעת להם.

בפגישה שקיים ב-16 בדצמבר עם נציגי ארגון הגג של הארגונים האזרחיים הפלשתיניים הבהיר ניקלסון: ״מאחר שאין שמות של אנשים פרטיים פלשתיניים ברשימת הטרור של האיחוד האירופי, לא נוסף תנאים חדשים להתחייבות שלא להעביר כספים לכל אחד משבעת הארגונים הנכללים ברשימה זו ואין כל התחייבות או ציפייה מצד האיחוד האירופי שנפלה אדם כלשהו על בסיס השתייכות פוליטית״.

מדיניות או יוזמה פרטית? // צילום ארכיון: איי.אף.פי
מדיניות או יוזמה פרטית? // צילום ארכיון: איי.אף.פי

יצויין בהקשר זה, שהארגונים הפלשתיניים טוענים שארגוני הטרור הנכללים ברשימה האירופית הם ברובם מפלגות פוליטיות. חודש וחצי לאחר מכן, התקיימה פגישה בין נציגי הארגונים לראשות ״דסק פלשתין״ במשרד החוץ האירופי, בראשו עומד הנציב העליון ג׳וף בורל, ופקודה בכירה נוספת מהמחלקה לשיתוף פעולה בינלאומי בנציבות האירופית.

שתי הפקידות האירופיות, פאלומה פורטלה ופרנצסקה פסנה הבהירו לפלשתינים בשיחה שהתקיימה ב-23 בינואר שהסעיף החדש הנוגע אי מימון טרור בכספי האיחוד האירופי לא מציב ״התחייבויות חדשות או שונות״ על ארגונים המקבלים מימון מהאיחוד האירופי.

מחשיפה זו עולה שהנציבות האירופית, ובעיקר משרד החוץ האירופי, פועלים באופן מודע ומכוון בסתירה מוחלטת למדיניות הרשמית של האיחוד האירופי ומעניקים לפלשתינים יחס מיוחד, המאפשר להם להמשיך בפעילות הטרור שלהם ולקבל מימון מהאיחוד האירופי. לא ידוע על מקרה אחר בעולם בו הנציבות האירופית פועלת לעקוף בצורה כה בוטה את המדיניות שלה עצמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר