1,331 עובדי בית מטבחיים במחוז גוטרסלו שבגרמניה אובחנו כחולי קורונה בימים האחרונים וכ-6,500 עובדים הוכנסו לבידוד -
כך עולה ממסמך שפרסם משרד הבריאות הישראלי. עפ"י ההערכות מקור התפרצות הנגיף בבית המטבחיים הם עובדי קבלן זרים מרומניה ובולגריה אשר נדבקו במהלך חופשה ושבו לעבודה במפעל.
אין מדובר באירוע הראשון של הדבקה המונית בעבודה בבית מטבחיים. ככל הנראה בשל תנאי העבודה הירודים, העובדה שלרוב מדובר בעובדי קבלן ואי ההקפדה על ריחוק חברתי ונהלי בטיחות, מקום עבודה מסוג זה מהווה פוטנציאל הדבקה ממשי. שורת התפרצויות של הנגיף נרשמה בחודשים האחרונים גם בבתי מטבחיים בגרמניה, ספרד, בריטניה וארה"ב. כמו כן, אלמנט המגורים המשותפים הצפופים והסעות משותפות לעבודה אצל עובדי קבלן יכולות להוות גם פקטור אשר מגביר את שיעור ההידבקות של עובדי בתי מטבחיים.
לאור הישנות האירועים, ממשלת גרמניה מגבשת מדיניות חדשה לגבי תנאי העבודה בבתי מטבחיים במדינה. בין היתר, החל מינואר 2021 יחל איסור על העסקת עובדי קבלן בהיקף תעשייתי בענף הבשר.
יש לציין שבאפריל פרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (ה-CDC) דו"ח על התחלואה בבתי מטבחיים, לאור היותם מוקדי תחלואה מוביל ב-19 מדינות ברחבי ארה"ב. בין המלצותיו: מדיניות בדיקות נרחבת, וידוא הוצאתם לחופשה של עבדי חולים, הגדלת מרחבי העבודה, הגברת הסניטציה והסברה ייעודית בשפתם של העובדים.
בישראל אירעה במהלך אפריל התפרצות קורונה בבית מטבחיים בדיר אל אסד, ככל הנראה גם במקרה זה בשל אי שמירה על נהלי הבטיחות הנדרשים.