הכוחות האוקראיניים במהלך תרגיל המדמה פלישה רוסית | צילום: ללא

קרבות מבית לבית וחמושים עם מקלעים: התרגיל האוקראיני שמדמה פלישה רוסית

למרות שההנהגה האוקראינית עדיין טוענת כי הסיכוי לתקיפה רוסית נמוך, בפריפיאט נערך תרגיל המדמה לחימה בשטח בנוי • המשימה: לרסק את האויב ולהסיגו אל מעבר לקו • הסימולציה יוצרת תרחיש די סביר של מרחץ הדמים שתגרור הלחימה במידה ורוסיה תחליט על פלישה בסדר גודל מלא

הקרבות נמשכים כבר שבועות בעיר שקבורה בערימות שלג; נשורת גרעינית שנמצאת בהריסות הקפואות משני צידי החזית שחוצה את העיר; במהלך ההפוגה בקרבות מבית לבית, המודיעין האוקראיני מצליח לאתר עוד חמושים עם מקלעים מסתתרים בתוך בניין מנהלה בן 9 קומות ברחוב Captain Lazarev, והאויב גם מצליח להקים מאחז במעבר חציה במורד הדרך.

ואז ההחלטה מתקבלת: כוחות המשמר הלאומי האוקראיני, למרות הקור והעייפות, יוצאים למתקפה יחד עם הכוחות המיוחדים. המשימה: לרסק את האויב ולהסיגו אל מעבר לקו ואולי אף לנגוס בעוד כמה מטרים משטחו.

למרבה המזל, מדובר רק בתרחיש "יום הדין" שהיה חלק מסימולציות שנערכו באוקראינה בסוף השבוע. לאור המתיחות הגואה מול רוסיה, כולם באוקראינה נערכים לאפשרות של פלישה מאסיבית שתביא את רוב המדינה, כולל הבירה קייב, תחת שליטתה.

עשרות טנקים רוסיים בסמוך לגבול אוקראינה

ההנהגה האוקראינית עדיין טוענת בפומבי כי הסיכוי של תקיפה רוסית נמוך, למרות שהמערב משגר מסרים מדאיגים יותר ויותר. כך או כך, המשמר הלאומי ושאר הגורמים הבטחוניים עורכים תרגילים, כולל כאלו שמדמים לחימה קשה ברחובות אוקראינה.

בסוף השבוע שעבר, התרגיל שערכו כלל תפאורת רקע לא פשוטה: פריפיאט - עיר הרפאים שזכורה מאסון צ'רנוביל. פעם היא הייתה עיר שוקקת של 50 אלף איש, אך למעשה נותרה ריקה מאז הטרגדיה של 1986 שהתרחשה בתחנת הכוח 3 ק"מ מזרחה.

העיר נמצאת בליבו של "האזור הסגור" שהוכרז מיד לאחר מכן, ברדיוס של 30 ק"מ. האזור רווי בבניינים ריקים ומוזנחים שכבר החלו להיות חלק מהטבע. גם היום, למרות שעברו עשרות שנים, עדיין לא מומלץ לשהות באזור לזמן ממושך בגלל הנשורת הגרעינית. אך מבחינת הצבא האוקראיני, הרחובות הריקים של "האזור הסגור" הם אידיאלים עבור תרגול לחימה בשטח בנוי.  

כוחות צבא אוקראינה בתרגיל בפריפיאט,

בתרגיל נערכים למתקפה קשה על רחוב Captain Lazarev. כלי הטייס הבלתי מאויישים מזהים כוחות אויב (אף שלא מוגדרים רוסיים, לכולם ברור שמתייחסים אליהם כרוסים או כפרו-רוסיים), ואין להם קווי אספקה ותגבורת. לכן, ייתכן שמדובר בזמן טוב "לפעול" שוב נגדם.

אך עדיין מחכים שיחידות החירום יפנו את האזרחים שנותרו באזור ו"שוחררו" על-ידי הכוחות האוקראינים. האזרחים הרעבים והמותשים זוחלים מהמרתפים שבהם "הסתתרו" במשך ימים ושבועות. הרגעים האחרונים של הדממה נקטעים בשריקות חזקות ברחובות: צלפים אוקראינים "מחסלים" את עמדות האויב ש"נחשפו" על-ידי המל"טים. כל זה מלווה בירי פגזי מרגמה. וכך מתחילה המתקפה האוקראינית.

המהלומה הראשונה מצליחה, והאויב "נסוג" מהנקודה המרכזית, אך לפי התרחיש שמתואר בתרגיל, חלק מכוחותיו מצליחים להגיע לעמדות המבוצרות בבניין בן 5 קומות במורד הרחוב.  הכוחות האוקראינים מעלים הילוך: נגמ"ש של המשמר הלאומי נוסע באיטיות ברחוב הקרבות ויורה לעבר ההריסות. כוח רגלי מצטרף אליו מאחורה ולאט ולאט הכוחות האוקראינים מצליחים "לנקות" את הכוחות העוינים מהבניינים הסמוכים.

מטרתו של התרגיל בפריפיאט - תרגול לחימה בשטח בנוי.,

הכוחות המיוחדים, מלווים במשוריינים, פושטים אל תוך הבניין. ירי המקלעים פוסק זמן קצר לאחר מכן ועשן שחור אופף את הבניין. האויב פוגש את סופו. הכוחות האוקראינים הצליחו לתפוס עוד נתח קטן מהעיר, אך ההצלחה הטקטית הזאת גובה מחיר: חייל נפגע קשה.

הסימולציה שנערכה בפריפיאט יוצרת תרחיש די סביר של מרחץ הדמים שתגרור הלחימה בשטח בנוי אם רוסיה תחליט על פלישה בסדר גודל מלא ועל כיבוש אוקראינה. שר ההגנה האוקראיני אמר כי קייב לא רואה בצ'רנוביל כיעד פוטנציאלי של הכוחות הרוסיים. למרות כל הספקולציות בתקשורת, האזור הזה עם יער צפוף וביצות נרחבות שיסבכו מאוד את היכולת לבצע מהלך קרקעי מהיר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...