בצעד שוודאי יגביר את המתח בין השלטונות למיעוט המוסלמי, אושר היום (ראשון) במשאל עם בשווייץ איסור עטיית בגדים או גלימות שמסתירים את הפנים בפומבי, כמו במסעדות או בתחבורה הציבורית, וכן בהליכה ברחוב ובכל מקום שאינו חלק מהבית הפרטי.
המשמעות היא שנשים מוסלמיות דתיות שעוטות מחוץ לבית את הניקאב והבורקה ייאלצו להסיר את הפריטים האלו. גם מפגינים מרבים להופיע עם מסכות סקי או כיסויים אחרים באירועי מחאה - ולא יוכלו להמשיך כך.
עם זאת, יש כמה החרגות, כמו במוסדות דתיים או אם יש כורח בריאותי או ביטחוני להסתיר את הפנים. לכן, לפי שעה, נראה כי בשל מגפת הקורונה והצורך לעטות מסכה, לא יורגש שינוי משמעותי בציבוריות השוויצרית. מכל מקום, המהלך מצריך חקיקה משלימה כדי שייצא לפועל, מה שעשוי להימשך כשנתיים.
כמו כן, נראה כי מעט מאוד נשים שוויצריות אכן לובשות כיסוי פנים, ולכן החוק צפוי בעיקר להיות מורגש בקרב תיירות מוסלמיות.
ההצעה אושרה בהפרש זעום - רק 52.1 אחוזים תמכו בה. המהלך היה פרי יוזמתו של חבר המפלגה הימנית "מפלגת העם השוויצרית", שהיא החזקה בפרלמנט, ובניגוד לעמדת הממשלה השוויצרית.
מוועידת רבני אירופה, ארגון רבני אורתודוקסי בו חברים כ-700 רבנים של קהילות מרכזיות ובתי כנסת ביבשת נמסר, כי "לשוויץ היסטוריה ארוכה של ניסיון לרסן את ההגירה באמצעות איסור על פרקטיקה דתית. בשנת 1892 נועד האיסור השוויצרי על שחיטה כשרה לעצור את ההגירה היהודית מרוסיה, כשאלה ניסו לברוח מפוגרומים".
עוד צוין, כי "הגבלות נוספות על חופש הדת באו עם האיסור על השמעת פעמונים בכנסיות מיעוטים והאיסור לבנות צריחי מסגדים. האירוניה במצב הנוכחי היא שכרגע חלק גדול מהאנושות מסתובבת ברחובות עם מסכות פנים מסיבות רפואיות ובכל זאת השוויצרים בוחרים להוציא את אותו כיסוי מחוץ לחוק רק בגלל החשיבות הדתית לאדם שלובש אותו. אנו חוששים שהתקפות אלה נגד חופש הדת היא פגיעה בזכויות האדם הבסיסיות, חופש המהווים בסיס הדמוקרטיה הליברלית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו