קו אוטובוס חדש הושק השבוע בין שתי שכונות בעיר לונדון שבהן מתגוררים מספר גדול של תושבים יהודים.
קו 310 החדש מחבר בין השכונות גולדרס גרין לסטמפורד היל תוך שהוא עובר גם בשכונות נוספות בעיר לונדון שבהן חיים יהודים. בשלב ראשון הושק השבוע פיילוט שיארך שנה וזאת לאחר תהליך של 15 שנים שבו התבצעו תכנונים ואישורים עירוניים. העיתוי להשקת הפיילוט אינו מקרי וקשור לאנטישמיות הגואה בבריטניה בכלל ובלונדון בפרט מאז שבעה באוקטובר. קו החדש אמור לעזור ליהודים "לחוש בטוחים".
I pledged to introduce this bus route when I was re-elected, so I’m pleased to now be delivering it.
— Mayor of London, Sadiq Khan (@MayorofLondon) September 2, 2024
The 310 will connect Golders Green and Stamford Hill directly for the first time, supporting the Jewish community, and providing a wider service for local residents. pic.twitter.com/0PvHzSqkdv
הנסיעה בקו החדש תמנע מיהודי השכונות לעבור דרך תחנת פינסברי פארק, שבה אירעו מאז טבח שמחת תורה תקריות אנטישמיות ומקרים של אלימות מסוגים שונים. הדבר קורה בין השאר מאחר שחלק גדול מהתושבים היהודים של גולדרס גרין וסטמפורד היל משתייכים לאוכלוסייה החרדית, כך שלבושם אינו מותיר ספק לגבי השתייכותם הדתית, ומגדיל את הסיכוי למתקפות אנטישמיות קשות כלפיהם.
"תושביה היהודים של לונדון חוששים לעזוב את בתיהם", אמר ראש עיריית לונדון, סאדיק חאן, ל"ג'ואיש כרוניקל" בעת השקת הקו החדש. "קו 310 החדש מחבר בין שתי שכונות משמעותיות וגורם לכך שאין צורך להחליף תחנות. בכך הקו החדש הופך את הנסיעה לבטוחה יותר ונותן תחושת ביטחון גבוהה יותר למשתמשים בו. אני מקווה שהשקת הקו תוביל לכך שתושבי השכונות ישתמשו יותר בתחבורה הציבורית בבטחה".
אנדרו גילברט, סגן נשיא ועד שליחי הקהילות, סיפר ל"כרוניקל" כי משפחות לא נתנו לילדיהן לנסוע בתחבורה ציבורית כל עוד התבצעה עצירה בפינסברי פארק. "בתקופה שבה הקהילה שלנו נתקלת באנטישמיות חסרת תקדים, כל צעד שמחזק את האמון של יהודי העיר בתחבורה הציבורית של לונדון הוא מוערך מאוד", הסביר.
בעקבות גילויי האנטישמיות כלפי יהודים בתחבורה הציבורית בלונדון, החלו גילברט ופעילים יהודים נוספים להפעיל לחץ על המנהלים האחראים על שירותי התחבורה הציבורית בלונדון ואף נפגשו עם נציב התחבורה בלונדון אנדי לורד כדי לקדם את נתיב האוטובוס המקשר בין המרכזים היהודיים העיקריים של העיר, עד שלבסוף הושגה המטרה. "זו עדות לכך שכאשר כולנו, כקהילה, עובדים יחד, אנחנו יכולים לעשות דברים טובים", אמרה אמנדה באומן, יו"ר משותף של הפורום היהודי בלונדון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו