איתן בירן בן ה-5, שנפצע באסון הרכבל ואיבד את משפחתו, פקח את עיניו לראשונה כעת הליך הניתוק ממכשירי ההנשמה, וראה לידו את דודתו ופסיכולוג - כך דווח היום (רביעי) באיטליה. איתן פתח בקצרה את עיניו, אך הוא אינו נמצא עדיין במצב של הכרה ועירנות מלאה. "התאוששותו והחלמתו תיקח זמן רב, ותצריך תמיכה פסיכולוגית רבה. הוא כבר פקח את עיניו וחשוב מאוד שיפגוש פנים מוכרות", הסביר ג'ובאני לאוולה, מנהל הכללי של בית החולים "רג'ינה מרגריטה" בעיר טורינו שבו מאושפז איתן.
כעתף, לאחר שנותק לחלוטין ממכשירי הנשמה, הוא נושם באופן עצמוני הרופאים הפחיתו לו את מינוני התרופות המטשטשות..אמש, מסרו מבית החולים כי איתן הראה סימנים ראשונים של תגובה לטיפול ההוצאה ממצב ההרדמה המלאכותית שבו הוא נמצא מאז יום ראשון, בכך שהחל להתעורר ואף השתעל כמה פעמים. הרופאים הדגישו שמצבו הבריאותי של איתן עדיין מורכב וקשה, אם כי יציב.
בדיקות ה-MRI שבירן עבר שלשום מעודדות ומעוררות אופטימיות בקרב הרופאים, לאחר שעלה מהן כי כל המערכות הפנימיות שלו - לב, מוח, ריאות, כבד ועמוד השדרה - לא נפגעו באסון, וגם מערכת העצבים שלו מתפקדת היטב. "זהו נס גדול", אמרו ל"ישראל היום" גורמים הנמצאים בקשר עם רופאיו ועם משפחתו של איתן, העוקבים אחר מצבו בבית החולים.
כעת, יתחיל השלב הרגיש בטיפול הרפואי, מבחינה גופנית ונפשית, כשצוות הפסיכולוגים של בית החולים, יחד עם קרובי משפחתו של בירן, יצטרכו להסביר לו על הגורל העגום של הוריו, אחיו הקטן ושל הסבא והסבתא של אמו. הם יצטרכו לדאוג כי הידיעה המרה לא תשפיע על מצב בריאותו. "אנחנו אופטימיים לגבי מצבו, הצוות שלנו יעניק לו תמיכה פסיכולוגית. זה לא יהיה קל", אמר ג'יובני דל וואלה, מנהל בית החולים.
פרופסור פרנקה פאג'ולי, מומחית לרפואת ילדים ב"רג'ינה מרגריטה", הדגישה שסיוע פסיכולוגי יהיה הסיוע החשוב ביותר שאיתן יקבל לאחר שיחזור להכרה, בגלל הטראומה הנפשית הקשה הצפויה לו כשיבין שאיבד את משפחתו הקרובה.
בתוך כך, שלושה בני אדם נעצרו הלילה בחשד למעורבותם בתאונת הרכבל, שהביאה למותם של 14 בני אדם. לאחר שצוות החוקרים הסיק כי מערכת הבלמים בתא הרכבל שקרס הייתה פגומה, התובעת המקומית, אולימפיה בוסי, ציינה כי השלושה ידעו על התקלה לפני האסון: "הם ידעו שהרכבל פעל ללא בלמים מאז 26 באפריל, יום הפתיחה מחדש שלו".
השתתף בהכנת הידיעה: רון רייטן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו