היוצרות התהפכו: צבא אוקראינה מתקדם בבחמוט ומפציץ בטילים ארוכי טווח מעוזים רוסיים

מקורות רוסיים דיווחו על נסיגה באגפיה הצפוניים והדרומיים של העיר, אותה מנסים כוחותיה של מוסקבה לכבוש יותר מעשרה חודשים • חבר פרלמנט רוסי נפצע באורח קל בהפצצה על מרכז לוגיסטי של צבא רוסיה בעיר לוהאנסק - כמאתיים קילומטרים מהחזית • ראיות לכך שאוקראינה עשתה שימוש ראשון בטיל שיוט מדגם "סטורם שדואו"

ירי ארטילרי אוקראיני בבחמוט. צילום: איי.פי

מכה צבאית לרוסיה: כוחות של צבא אוקראינה הצליחו להשיג במהלך היממה האחרונה פריצה של קווי החזית סביב העיר בחמוט ובכלי תקשורת המזוהים עם רוסיה דווח על נסיגה של הצבא הרוסי מכמה עמדות בפאתיה של העיר.

על פי הדיווחים, כוחות של צבא אוקראינה הבקיעו את החזית באזור מיוער מדרומה של העיר וכוחות של קבוצת שכירי החרב ,ואגנר" נאלצו לסגת לאחר קרב ממושך. מצפון הצליחו האוקראינים להבקיע את הקווים הרוסיים ולכבוש אזור מוגבה שנמצא מדרום מערב לעיר. סרטונים שהופצו ברשת הראו נסיגה של כוחות רוסיים בנסיגה מזרחה לכיוון מאגר המים של העיר.

במרכז העיר עדיין מתחוללת לחימה עיקשת כשכוחות צבא רוסיה תוקפים עמדות של הצבא האוקראיני שמתבצר במערבה של העיר החרבה. מצבא רוסיה נמסר כי "כמה יחידות של הצבא הרוסי התארגנו מחדש בעמדות נוחות יותר", שפה בה משתמשים בקרמלין לתאר נסיגה.

כוחות רוסיים נסוגים מעמדות מצפון לבחמוט,

מצבה הקשה של רוסיה בבחמוט, עליה נלחם צבא רוסיה כבר יותר מעשרה חודשים, איננו מקור הדאגה היחיד של הקרמלין. העיר לוהאנסק, השוכנת כמאתיים קילומטרים מקו החזית, הופצצה הערב במתקפת טילים אוקראיניים ועל פי הדיווחים נפגע מפעל ששימש את צבא רוסיה לפיקוד ולוגיסטיקה וכן מסוף דלקים גדול. בסרטונים שהועלו לרשתות החברתיות נראה עמוד עשן עצום מיתמר מעל העיר, שמשמשת עור לוגיסטי חשוב לצבא הרוסי בשטחי אוקראינה הכבושים.

במתקפה נפגע גם ויקטור ודולצקי, חבר הפרלמנט הרוסי שככל הנראה נכח בפגישה חשובה במקום. בסרטון שהועלו לרשתות החברתיות נראה האיש, שלובש מדי צבא, כשהוא מונה מהמקום על ידי כבאים, כשהוא פצוע באורח קל. לאחר מכן צולם ודולצקי כשכתמי הדם שהופיעו על פניו נוקו בסרטון בו המסביר כי המצב "נמצא תחת שליטה".

מומחים צבאיים העלו את האפשרות שהתקיפה בלוהאנסק, שנמצאת הרבה מחוץ לטווח הירי של רוב מערכות הנשק של צבא אוקראינה, בוצעה תוך שימוש בטילי שיוט מדגם "סטורם שאדואו", שהועברו לקייב על ידי לונדון לאחרונה. על אף שייתכן כי נעשה שימוש בטילים מתוצרת אוקראינית מדגם "הרים", שבעלי טווח מספיק לביצוע התקיפה", נמצאו בשטח עדויות לכך שחיל האוויר האוקראיני עשה שימוש ראשון בטילי השיוט החמקניים. העדות המרכזית לכך היא שני טילי הטעיה מדגם ADM-160, שנועדו להגן על מטוסי הקרב שמשגרים את טילי השיוט, נמצאו ותועדו על ידי הרוסים. אם אכן מדובר בשימוש מוצלח במערכת הנשק הבריטית, מדובר בחדשות רעו תעבור מוסקבה, שתצטרך להרחיק את המערך הלוגיסטי והפיקודי שלה מאות קילומטרים מקו החזית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר