לאחר שהצטרפה לנאט"ו: פינלנד הודיע שתרכוש מישראל את מערכת "קלע דוד" 

איתות לפוטין: משרד ההגנה הפיני הודיע כי אישר לצבא לרכוש את את מערכת ההגנה האווירית הישראלית • שווי העסקה: כ-316 מיליון יורו • בצל האיומים מרוסיה, אמרו בפינלנד: "המערכת תרחיב משמעותית את הטווח המבצעי של יכולות ההגנה"

ניסוי המערכת קלע דוד , צילום: אי.אף.פי

יממה לאחר שפינלנד הצטרפה לנאט"ו, משרד ההגנה הפיני הודיע אתמול (רביעי) כי אישר לצבא פינלנד לרכוש את מערכת ההגנה האווירית הישראלית קלע דוד. רפאל תספק לפינלנד את המערכת, כאשר העסקה מוערכת בשווי של כ-316 מיליון יורו. "מערכת הקלע דוד תרחיב את הטווח המבצעי של יכולות ההגנה האווירית הקרקעית של פינלנד באופן משמעותי", אמרו במשרד ההגנה הפיני. 

ביום שלישי האחרון ברית נאט"ו קיבלה באופן רשמי את פינלנד כחברה ה-31, חודשים בודדים לאחר שהלסינקי ביקשה להצטרף מחשש לפלישה אפשרית מצד שכנתה, שעימה ניהלה בעבר קרבות קשים. 

המשמעות המעשית של ההצטרפות המדינה הנורדית היא הכפלת הגבול היבשתי בין חברות הברית לבין רוסיה, כלומר תוספת של מעל 1200 ק"מ, והגברה משמעותית של הנוכחות הימית של כוחות מדינות הברית בים הבלטי ואולי גם באזור הקוטב. 

נציגי צבא פינלנד מניפים את דגל המדינה הנורדית ברגע הצטרפותה הרשמי לברית נאט"ו, היום, צילום: אי.אף.פי

הפלישה של הכוחות הרוסיים לאוקראינה נעשתה בין היתר, לטענת הנשיא ולדימיר פוטין, כדי להגן על רוסיה מפני התרחבותה של הברית מזרחה (אף שקייב לא הייתה אפילו קרובה להצטרפות מעשית וטרם הגישה אז בקשה). 

מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן שיגר עקיצה לקרמלין, בעת נוכחותו בטקס ההצטרפות של המדינה הנורדית: "אני מתפתה לומר שזה [ההצטרפות] הדבר היחיד שאפשר להודות להודות לאדון פוטין". 

הקרמלין לא נותר חייב והגיב למהלך: "אנחנו נעקוב מקרוב אחרי מה שקורה בפינלנד ואיך ברית נאט"ו תעשה שימוש בשטח הפיני למטרות פריסת מערכות נשק ובניית תשתיות שם בסמוך לגבול שלנו באופן שיאיים עלינו". הוא הוסיף אזהרה: "צעדינו יינקטו בהתאם לכך". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר