זלנסקי יצא לארה"ב – ובסביבת פוטין מאיימים: שר ההגנה הרוסי, סרגיי שויגו, אישר היום (רביעי) כי הצבא ביצע שורה של תרגילים אשר התמקדו ב"תקיפה גרעינית מאסיבית" והדגיש כי היעדים לשנה הושגו בהצלחה, כך אמר בנאום מול ראשי הצבא שנערך בבית הספר של משרד ההגנה המקומי במוסקבה.
"כוחות גרעיניים רוסים ערכו בהצלחה ניסויים של מתקפה גרעינית מאסיבית בתגובה לשימוש של האויב בנשק להשמדה המונית", הכריז שויגו בעוד הזהיר מפני התפשטות נאט"ו באזור.
"אנחנו מודאגים במיוחד מהתגבשות הנוכחות הקדמית של נאט"ו ליד גבולות רוסיה ובלארוס, כמו גם מהרצון של המערב להאריך את הפעולות הצבאיות באוקראינה ככל האפשר כדי להחליש את ארצנו", הסביר.
מוקדם יותר, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נשא דברי פתיחה באירוע בו הדגיש כי "אין מגבלות על הוצאות הצבא: הצבא צריך לקבל כל מה שצריך".
'No limits on military spending; army should get everything it needs' - Putin#Putin #Russia pic.twitter.com/85dDwiwdh3
— RuptlyNews (@RuptlyNews) December 21, 2022
הדברים באים במקביל לביקור של נשיא אוקראינה וולודמיר זלנסקי בארה"ב, שם צפוי להיפגש עם מקבילו האמריקאי ג'ו ביידן כמו גם לשאת דברים בקונגרס.
בקרמלין הגיבו לפסגה שתיערך הלילה (21:00 שעון ישראל) בוושינגטון והבהירו כי הם לא מצפים שהדבר יוביל למשא ומתן בין הצדדים. "משלוחי הנשק נמשכים, מגוון הנשקים שסופקו מתרחב", אמר דוברו של פוטין, דמיטרי פסקוב. "כל זה בהחלט מוביל להחמרה של הסכסוך. ולמעשה, לא מבשרת טובות לאוקראינה", הוסיף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו