צרפת עוצרת את נשימתה: היום העימות הטלוויזיוני המכריע

המועמדת לנשיאות לה פן, שהסתבכה בפרשת שחיתות, מנסה להילחם בתדמית הימין הקיצוני • מקרון ממשיך להגדיל את הפער בסקרים

מאבק צמוד: מקרון ולה פן, צילום: אי.פי.איי, אי.פי

יממה לפני העימות הטלוויזיוני המכריע, שישודר הערב (רביעי), בין שני המועמדים בבחירות לנשיאות צרפת - הנשיא המכהן עמנואל מקרון ומועמדת "הכינוס הלאומי" הימני הפופוליסטי מארין לה פן - פרסמה לה פן סרטון, שבו היא מכחישה את טענותיו של מקרון במסגרת קמפיין הבחירות ולפיהן היא מייצגת את הימין הקיצוני.

לה פן מאשימה את יריבה כי באמצעות הדבקת תדמית הימין הקיצוני לה ולמפלגתה, פועל מקרון להפחיד את ציבור המצביעים הצרפתי.

לדבריה, פחד הוא הטיעון היחיד שנותר בידי מקרון כדי להבטיח את הישארותו בשלטון "בכל מחיר" ואמצעי למנוע מהצרפתים לחשוב ולהצביע בהתאם למצפונם.

״מה שהם לא מבינים, כשהם מציגים את התקווה העממית הגדולה שאני מייצגת (לשינוי), כסכנה לרפובליקה, זה שאתם לא ילדים״, פנתה לה פן בסרטון לבוחרים הצרפתים.

כמו כן, לה פן דרשה מהנשיא מקרון להתנצל בפניה ובפני בוחריה על כך שאחד מתומכיו כינה אותם "גזענים" בכנס בחירות שערך מקרון בסוף השבוע במרסיי.

מקרון, מצידו, טוען שקמפיין הבחירות של לה פן מבוסס על הפחדת הצרפתים מפתיחות, מקבלת האחר ומשינויים.

למרות מאמציה הרבים של לה פן להתנתק מהעבר הימני הקיצוני של מפלגתה ומשפחתה, סיכוייה לנצח נראים קלושים ביותר.

ארבעה ימים לפני הבחירות לנשיאות צופים סקרי דעת קהל את התחזקות הפער בין שני המועמדים ל־13% לטובתו של הנשיא מקרון (56.5% למקרון, 43.5% ללה פן).

"הזדמנות גורלית"

מקרון ולה פן הקדישו אתמול את רוב זמנם להכנות לעימות הטלוויזיוני, שיחל הערב בעשר שעון ישראל. במחנה לה פן רואים בעימות "הזדמנות גורלית" לעצור את הסחף הגדל לטובתו של מקרון ולשכנע את 72% הבוחרים שהצביעו בסיבוב הראשון "בעד שינוי" ואת הקולות הצפים והמתלבטים, להצביע בעד לה פן ולא להיענות לקריאות של שאר המפלגות "לחסום את דרכה לאליזה".

הצוותים של שני המועמדים מנהלים מו"מ עיקש על פרטי הפרטים של ניהול העימות, שיתקיים ללא קהל.

העימות הקודם שנערך בין מקרון לבין לה פן לפני חמש שנים הסתיים בתבוסה קשה ללה פן, שחיזקה את ניצחונו של מקרון. לה פן תהיה הראשונה שתענה לשאלות העיתונאים שינחו הערב את העימות.

החקירה במוקד

בעיתוי בעייתי ביותר מבחינתה של לה פן, החלה השבוע חקירה נגדה ונגד כמה ממקורביה בחשד למעילה בכספי ציבור בעת שכיהנו כצירים בפרלמנט האירופי. בפרשה מעורבים גם אביה של מארין, ז'ן־מארי לה פן, בן זוגה לשעבר של המועמדת לנשיאות ודובר הקמפיין שלה, לואי אליוט, וחבר בכיר נוסף בהנהגת מפלגתה של לה פן.

לפי הסוכנות האירופית למאבק בשחיתות, הסכום הכולל של המעילה עומד על יותר מ־617 אלף יורו (כ־2.5 מיליון שקלים). סכום המעילה המיוחס למארין לה פן הוא כ־137 אלף יורו (כ־550,000 שקלים).

דו"ח של הסוכנות האירופית קובע שסכומים אלו, אשר נועדו לפעילות פרלמנטרית, הוצאו בדיעבד על צרכים אישיים, על פעילות פוליטית בצרפת וכתשלום לחברות הקרובות למפלגתה של לה פן.

לה פן טוענת שהעברת הדו"ח לרשויות הצרפתיות ופרסומו ימים ספורים לפני סיבוב ההצבעה המכריע לנשיאות הם חלק מקמפיין מאורגן של האיחוד האירופי לפגוע במועמדותה.

נגד לה פן כבר מתנהל הליך משפטי בגין העסקה פיקטיבית של מקורביה בעת שהיתה צירה בפרלמנט האירופי.

אחייניתה של לה פן, מאריון מרשל - מהדמויות הבכירות בקרב זרם ״הימין החדש״ בצרפת שתמכה במועמדותו של העיתונאי היהודי אריק זמור לנשיאות, הכריזה כי היא מצטרפת למפלגתו של זמור במסגרת ההיערכות לבחירות הפרלמנטריות שייערכו זמן קצר לאחר הבחירות לנשיאות. מרשל מונתה לסגניתו של זמור בראשות המפלגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר