מניין ההרוגים בצונאמי באינדונזיה עלה ל-429:"אפסו הסיכויים למצוא ניצולים"

למרות הפסימיות בקרב כוחות החילוץ, נמשכים המאמצים לאתר 154 נעדרים באזור האסון • כוחות הסיוע: המזון, המים והתרופות הולכים ואוזלים לכ-16,000 הניצולים במחסות

שרדה את הצונאמי. חיילים אינדונזים מחלצים לטאת כוח מבין ההריסות // צילום: איי. אף. פי.

אינדונזיה: נמשכים מאמצי החיפוש אחר 154 נעדרים באזור אסון הצונאמי הקטלני. מניין הנספים עלה הבוקר (שלישי) ל-429, ופקידי ממשל מודים לא לציטוט כי ככל הנראה אפסו הסיכויים למצוא ניצולים בחיים. גורמים רשמיים אישרו כי 1,485 נפצעו בצונאמי, 882 בתים ו-73 בתי מלון נהרסו כמעט כליל. כ-430 סירות וספינות קטנות ניזוקו במידה זו או אחרת.

 

באתר הנופש טנג'ונג לסונג, בו הופיעה להקת הפופ "17" כאשר הצונאמי פגע, אמר מנהל אתר הנופש, קונטו וויג'ויו ל"גרדיאן" כי באתר נספרו עד כה 106 גופות. "היו שם גברים, נשים ותינוקות", אמר וויג'ויו. "אני מקווה שהרשויות יבנו מחסום מול הים, כדי למנוע אסונות נוספים בעתיד"..

 

שוטרים באתר הנופש, שחלקים גדולים ממנו נמחקו על ידי הגלים, אמרו כי צוותי ההצלה מחויבים חוקית להמשיך ולחפש נעדרים במשך שבעה ימים, החל מיום ראשון בבוקר.

 

באינדונזיה אישרו כי הצונאמי הקטלני נגרם כתוצאה מנפילת גוש אדמה גדול מהר הגעש קרקטאו, שהחליק לתוך האוקיינוס. "הר הגעש היה פעיל ופלט אפר ולבה בחודשים האחרונים", אמר דוויקוריטה קרנוואטי, ראש סוכנות המטאורולוגיה באינדונזיה. "לפני האסון ניתק מההר שטח של 64 דונם וצנח לאוקיאנוס. זה גרם למפולת תת-קרקעית ובסופו של דבר לצונאמי", אמר.

 

לדבריו, העובדה כי הצונאמי נגרם על ידי הר געש ולא על ידי רעידת אדמה גרמה לכך שאזהרת הצונאמי לא הופעלה, והתושבים באזור החוף דיווחו כי לא ראו או הרגישו סימני אזהרה לפני שגלי הצונאמי בגובה של שלושה מטרים, היכו בחוף.  "היעדר התרעה מוקדמת לצונאמי, גרמה להרבה מאוד קורבנות, כי לאנשים לא היה זמן להתפנות", הסביר קרנוואטי.

 

בינתיים בשטח יש כ-16,000 אנשים שנעקרו על ידי האסון, ומתנדבים מבשלים עבורם במחסות מאולתרים שהוקמו לאורך החוף. עובדים הומניטריים הזהירו היום כי מי השתייה והציוד הרפואי הולכים ואוזלים. "הרבה מהילדים חולים עם חום, בכאבי ראש ואין להם מספיק מים", אמרה ריזאל אלימין, רופאה מתנדבת שמסייעת בבית ספר מקומי שהפך למקלט זמני. "כמעט נגמרו לנו התרופות והניצולים בסכנה. אין גם מספיק מים נקיים, מזון ושמיכות – רוב האנשים ישנים על הרצפה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר