עם פתיחת השנה החדשה, ויומיים לפני השבעתו של בית הנבחרים החדש בשליטת הדמוקרטים, נדמה כי וושינגטון מפולגת מתמיד, והקץ לשביתת הממשל עדיין לא נראה באופק.
הנשיא טראמפ, שנותר בבית הלבן גם במהלך חגיגות השנה החדשה, ממשיך בינתיים להתעקש לקבל 5 מיליארד דולר למימון חומה בגבול עם מקסיקו. אמש קרא טראמפ ליריביו הדמוקרטים לשוב מהחופשה ו"להעניק לנו את הקולות הדרושים לביטחון בגבולות, ובכלל זה החומה. הצבעתם בעד ב־2000 וב־2013", טען הנשיא בטוויטר, "עוד פעם אחת, אבל כשאני בתפקיד, ואני אדאג שהיא תיבנה – ומהר!"
שלשום הסנאטור הרפובליקני הבכיר לינדזי גרהאם יצא מפגישה בבית הלבן כשהוא משדר אופטימיות זהירה. גרהאם הציג לנשיא פשרה, שבמסגרתה הוא יקבל את המימון לחומה ובתמורה יאפשר להעניק אישורי עבודה למהגרים בלתי חוקיים שהגיעו לארה"ב כילדים, יחד עם הוריהם. "הנשיא נמרץ", אמר גרהאם בצאתו מהבית הלבן, "הוא במצב רוח טוב מאוד, ואני חושב שהוא פתוח לעסקה. אני לא רואה שהדמוקרטים ייתנו לנו עוד כסף אם הם לא יקבלו משהו, אז הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לדבר על עסקה".
הסנאטור אף אמר כי הוא "אף פעם לא היה מעודד יותר באשר לאפשרות למצוא את הדרך לצאת מהבלאגן הזה". למרות האופטימיות של גרהאם, הנשיא עצמו לא הסכים להתחייב רשמית לעסקה, ורבים בוושינגטון מעריכים כי הסוף להשבתה, שמשפיעה על 800 אלף עובדי ממשל, עדיין רחוק. בעוד הנשיא מתעקש על החומה, הדמוקרטים מתכננים להעביר חוק למימון הממשל בבית הנבחרים החדש מייד עם כינוסו, ללא המימון שדורש טראמפ.
הנשיא, אגב, מצא שלשום דרך מקורית להצדיק את דרישתו לחומה, כאשר התייחס למיגון סביב ביתו של קודמו בתפקיד. "הנשיא והגברת אובאמה בנו חומה בגובה שלושה מטרים מסביב לאחוזה שלהם", כתב טראמפ בטוויטר, "אני מסכים, זה לגמרי הכרחי לביטחון ולבטיחות שלהם. ארה"ב צריכה אותו הדבר, רק בקנה מידה קצת יותר גדול!"
הנשיא התעקש כי לא יסתפק בגדר או במכשול אחר בגבול, אלא רק בחומה. זאת, לאחר שראש הסגל היוצא, ג'ון קלי, אמר בראיון ל"לוס אנג'לס טיימס" כי הרעיון לחומה של ממש ננטש עוד בימים הראשונים של הממשל. "אם להיות כנים, זו לא חומה", אמר. אך טראמפ רואה דברים אחרת; "הרעיון של חומה שכולה מבטון מעולם לא ננטש", הצהיר בטוויטר.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו