דו"ח ראשוני מחקירת התרסקות מטוס "אתיופיאן איירליינס" בחודש שעבר מעלה כי "המטוס שהתרסק היה במצב טוב וכשיר לטיסה" וכן כי "הטייסים פעלו כנדרש ובהתאם להנחיות". בדו"ח הומלץ שבואינג תבחן פעם נוספת את מערכת השליטה במטוסים, ושרשויות התעופה יאשרו את המערכת לפני שהדגם ישוב לטוס.
שר התחבורה האתיופי אמר בהצגת הדו"ח כי ההמראה החלטה באופן תקין, וכי יש להמשיך לבחון את הגורם להתרסקות. חקירת ההתרסקות מתנהלת בסיוע 18 מומחים בינלאומיים, ועל פי הצהרה שנמסרה היום - היא תושלם בתוך כשנה. לדבריו, החקירה לא נועדה למצוא אשמים אלא להבטיח את בטיחות הטיסה.
מחברת התעופה "אתיופיאן איירליינס" נמסר כי לפני ההתרסקות, המטוס צלל דקות לאחר ההמראה, וזאת למרות שהטייסים עקבו אחרי המלצות היצרנית ופעלו לפי הנהלים המאושרים של רשות התעופה האמריקנית למצב חירום. "למרות כל המאמצים שלהם והשלמת נהלי החירום" נמסר בהצהרה, "זה היה מאוד לא סביר שהם יצליחו לתקן את הצלילה".
עם זאת, מהחברה הובהר כי היא טרם קיבלה לידיה את הדו"ח הראשוני וכי כל המידע שבידיה התקבל באמצעות עדכון טלפוני.
נזכיר כי חברת בואינג קראה לחברות התעופה בעולם לקרקע את דגם 737-MAX והחלה בשדרוג התוכנה בעקבות ההתרסקות באתיופיה, שגבתה את חייהם של 157 בני אדם ובהם שני ישראלים.
שבוע לאחר ההתרסקות פורסם שחברת בואינג תוציא תוכנה משודרגת עבור הדגם. ביצרנית המטוסים העריכו שמנהל התעופה האמריקני יאשר את השינויים בתוכנה עד לסוף החודש. עם זאת, ממנהל התעופה נמסר שהמטוסים לא יחזרו לפעילות עד שהשדרוג לתוכנה לא ייבדק ויותקן על המטוסים.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו