התמונה של נירמאל "נימס" פורג'ה שנמכרה לסוכנויות הידיעות // התור הנצחי לאוורסט // צילום: Handout / Project Possible / AFP

בגלל התור: מטפסי הרים מתו באוורסט

סדרת אסונות בהר הגבוה בעולם, בגלל עומס יתר של מטפסים • באחד המקרים, מטפס אמריקני התמוטט ומת לאחר שחיכה שעתיים בדרך חזרה לתחנת המוצא

טרגדיה ברכס ההרים הגבוה בעולם: בעקבות עומס מטיילים השנה, שבעה מטפסי הרים מצאו את מותם בשבוע האחרון בדרכם חזרה מפסגת האוורסט.

קווין היינס בן ה-56 מאירלנד, מת באוהלו בגובה 7,000 מטר ביום שישי, היינס פנה לחזור לפני שהגיע לפסגה. הוא היה אב לשניים שהגיע כחלק מקבוצת מטפסי הרים מבריטניה. חברת הטיפוס שליוותה את היינס, "משלחות 360", מסרה כי מדובר באירוע מצער שבו אחד המטפסים המנוסים בקבוצה איבד את חייו.

הדרך לאוורסט ארוכה // צילום: Molly Sprayregen via AP

טיפוס קטלני. רכס הרי האוורסט // צילום: Molly Sprayregen via AP

אחת מגופות מטפסי ההרים שפונתה במסוק // צילום: איי.אף.פי.

הדרך חזרה הפכה למסוכנת לא פחות. מטפס הרים על פסגת ההר הגבוה בעולם // צילום: איי.אף.פי.

שני מטפסים אחרים שמצאו את מותם, זוהו על ידי התקשורת המקומית בנפאל בתור אזרחי הודו: קלפנה דאס בן ה-49 וניהל אשפאק באגוואן בן ה-27, שניהם הודים. הרוג נוסף היה אזרח אוסטרלי בשם ארנסט לאנדגראף. הודית אחרת שנהרגה במהלך טיפוס הייתה המטפאנג'אלי קולקארני בת ה-55. היא מתה בגובה 8,000 מטר, בדרכה חזרה מהפסגה ברביעי האחרון. 

לאחר פרסום תמונה של הצלם נירמאל "נימס" פורג'ה, שבה נראה תור ארוך של מטפסים לפסגת האוורסט, התברר כי אחד מהם, אמריקני בשם דונלד קאש, מת ביום רביעי לאחר שהתעכב בירידתו מההר. קאש בן ה-55 חש ברע בקרבת הפסגה והסתייע בשניים מבני המקום, המכונים "שרפה", כשהתמוטט שוב בהמתנה בתור במשך שעתיים, כדי להגיע לתחנת המוצא הקרובה.

כפי הנראה, המטיילים סבלו מ"מחלת גבהים", שבה הגוף מתקשה להתאקלם למחסור החמצן באוויר וללחץ האטמוספרי במקומות גבוהים. גורמים אלה מובילים לכאבי ראש, בחילות, הקאות ותסמינים נוספים. מטיילים רבים מפונים ממסלולי הטיפוס ברכס האוורסט, בעקבות המחלה שמסכנת את חייהם. 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...