תיעוד חדש: אחת החשודות בחיסול נפגשת עם אחד הישראלים כמה ימים לפני הירי

בטלוויזיה המקסיקנית נחשפו תמונות של אחת החשודות בחיסול, ונסה באייר פאלאר, כשהיא נפגשת בבית מלון עם בן סוטחי, שחוסל כמה ימים לאחר מכן יחד עם אלון אזולאי • האינטרפול הוציא צו מעצר עבור פאלאר, שעל שמה רשומים שבעה בתים במקסיקו

נערת הפיתוי ובן סוטחי, כמה ימים לפני החיסול // צילום: הטלוויזיה המקסיקנית // נערת הפיתוי ובן סוטחי, כמה ימים לפני החיסול // צילום: הטלוויזיה המקסיקנית

סרטון חדש שפורסם היום (שישי) במקסיקו חושף פגישה שנערכה בין "נערת הפיתוי" החשוד במעורבות בחיסול שני הישראלים במקסיקו סיטי בשבוע שעבר. בסרטון נראית ונסה באייאר פאלאר ("לה גוארה") כשהיא יושבת עם בן סוטחי, כמה ימים לפני החיסול.

נערת הפיתוי במקסיקו נפגשה במלון עם אחד הישראלים שחוסל

בסרטון, שפורסם בערוץ Imagen Televisión, נראית האישה כשהיא חובשת פאה בלונדינית. פאלאר, שזהותה נחשפה אמש, נועדה עם סוחטי במלון רויאל פדרגל שבמקסיקו סיטי. על פי הדיווחים במקסיקו, פאלאר ככל הנראה הייתה חייבת כסף לסוטחי. לפאלאר הוצא צו מעצר על ידי האינטרפול, והיא מבוקשת בלא פחות מ-194 מדינות. התובעת המחוזית במקסיקו, ארנסטיה גודוי, טענה כי גם גורמים ישראליים מעורבים בחקירה. 

מהחקירה עלה, כי תחת שמה של פאלאר רשומים לא פחות מבתים בשבע כתובות שונות בערים מקסיקו סיטי וגוואדלחארה. גורמי החקירה רואים בפאלאר "דמות מפתח" בפרשה, מאחר והיא נראית כשהיא נמלטת לכאורה כמה דקות לפני תחילת הירי עם גבר נוסף. 

עוד בנושא

• התפתחות בחקירת חיסול הישראלים במקסיקו

• מזמינה שתייה, קמה ויורה בישראלים מטווח קצר: תיעוד רגעי הירי במקסיקו

• החיסול במקסיקו: שני העבריינים שנרצחו היו תחת מעקב משטרת ישראל

• שני ישראלים המוכרים למשטרה נורו למוות במקסיקו סיטי

כזכור, עוד כה נעצרה בפרשה חשודה אחת, אספרנסה גוטיירס רוג'אנו, אמרה בחקירתה כי היא קיבלה 25 אלף פסו (כ-4,500 שקלים) עבור החיסול בקניון "ארץ פדרגל" שבמקסיקו סיטי. 

עוד פורסם כי רוג'אנו קיבלה הנחיות באמצעות אוזנייה ובשלב מסוים נאמר לה: "מכאן את לבד". הערכת החוקרים היא כי פאלאס הורתה לרוג'אנו לפתוח בירי באמצעות האוזנייה. 

רצח שני הישראלים התרחש ביום חמישי שעבר, ה-25 ביולי, בסמוך לשעה 18:00 (שעון מקסיקו סיטי). על פי הדיווחים אישה שישבה בסמוך לשני הישראלים שלפה אקדח וירתה בשניהם. מחוץ לקניון חיכה ליורה רכב מילוט ‏עם שני גברים, ‏שם התפתח קרב יריות בינם לבין המשטרה. הבחורה החשודה בירי נתפסה, ואילו שני השותפים שלה הצליחו לברוח. לפי דיווחים בטלוויזיה המקומית, שוטר נפצע במהלך התקרית.

באמצע השבוע הכריזה התובעת גודוי כי זוהו כמה חשודים נוספים במעורבות במקרה. השבוע פורסם במקסיקו כי המשטרה מעריכה שאנשי קרטל הסמים "אל חאליסקו נואבה חנרסיון" שכרו את פאלאר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר