יפה יששכר, אימה של נעמה יששכר שנידונה ל-7.5 שנות מאסר, מתכננת להפר את הסדר במהלך ביקורו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בישראל בישראל במהלך החודש. יששכר כתבה הערב (שבת) לנשיא המדינה ראובן ריבלין, כי בכוונה לחסום בגופה את כניסת המשלחת הרוסית והעומד בראשה, הנשיא פוטין, למשכן נשיאי ישראל.
"מפרסומים בתקשורת עולה כי בכוונתך לארח לארוחת ערב במשכן נשיאי ישראל שלל מדינאים מכובדים ובראשם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין", כתבה יששכר לנשיא ריבילין. "לא יעלה על הדעת שאתה, נשיא המדינה, תקבל במשכן הנשיאים, בכבוד מלכים, את נשיא רוסיה שמחזיק את בתי נעמה שמשמשת כקלף מיקוח פוליטי ולסחיטה. נעמה, שנסעה לטיול בהודו עם חברותיה וסומנה מהרגע הראשון כנכס אסטרטגי לסחיטה פוליטית כנגד ישראל, עוברת כבר עשרה חודשים סיוט שאיני מאחלת לאף אחד בעולם".
נעמה יששכר // צילום: איי.אף.פי
יששכר הוסיפה כי לאחר שכל מדינת ישראל ראתה כיצד בתה "מוחזקת בתוך כלוב מזכוכית במשך שבע שעות כאריה בגן חיות, ציפיתי ממך כנשיא גאה של מדינת ישראל ואזרחיה, שתודיע באופן ברור למשלחת הרוסית שאין לך כל כוונה לארח בהוד והדר את האיש שעומד מאחורי כליאתה לצורכי מיקוח מדיני ופוליטי. איך תוכל לארח את נשיא רוסיה במשכן נשיאי ישראל, הסמל לממלכתיות ואחדות ישראל, כשאתה יודע שהוא מחזיק בנעמה בתי כבת ערובה?"
בסיום מכתבה, ביקשה יששכר להודיע לנשיא ריבלין כי בכוונתה להגיע ישירות ממוסקבה לפתח משכן הנשיא בערב האירוח ולחסום בגופה את כניסת הנשיא פוטין ומשלחתו.
"כל בקשתי היא שלא תורה לאנשי האבטחה שלך, בני גילה של נעמה, שכל אחד ואחת מהם היה יכול להיות בכלא הרוסי במקום נעמה, למנוע ממני את חובתי כאם וכאזרחית מדינת ישראל הרואה בארוחת הערב המלכותית במשכן הנשיא, בנוכחות נשיא רוסיה, השפלה אישית ולאומית", כתבה יששכר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו