בית המשפט בסינגפור, המצויה בהסגר ארוך בעקבות התפרצות משמעותית של מגפת הקורונה במדינה, גזר על נאשם בעסקת סמים גזר דין מוות בשידור ישיר בזום. גזר הדין של בית המשפט העליון ניתן בנוגע לפונית'אן ג'נסאן (37), אזרח מלזי שנעצר על עסקת סמים בשנת 2011. זו הפעם הראשונה, כך על פי דוברות בית המשפט בסינגפור, שגזר דין ניתן באופן הזה, ולדברי הדובר, שהתראיין לסוכנות רויטרס, "המדינה כולה בהסגר וכדי לא לסכן אף אחד מהמשתתפים בדיון הוחלט לבצע את סוף המשפט באופן יצירתי".
עורך דינו של ג'נסאן, עו"ד פיטר פרננדו, אמר כי מרשו קיבל את גזר הדין, וכי כעת הוא שוקל לערער עליו לערכאה יותר גבוהה. עורך הדין גם לא הביע התנגדות לאופן בו ניתן גזר הדין, זאת בניגוד לביקורת קשה מאד שמתחו ארגוני זכויות אדם, ואמר כי "בסך הכול לא היה כאן כרגע הליך משפטי אלא רק הקראת גזר הדין של השופט. זה המפגש האחרון בבית המשפט ולא היו כאן צרכים של הצדדים להשמיע טענות. לכן העובדה שמרשי שמע טוב את גזר הדין הספיקה לנו".
במקביל לפנייה של סוכנות רויטרס למערכת המשפט בסינגפור, פנתה הסוכנות גם להנהלת חברת זום העולמית על מנת לקבל את תגובתה על השימוש מעורר המחלוקת בטכנולוגיה שלה. עד כה, החברה לא הגיבה לפנייה זו.
בסינגפור עצמה הסבירו כי מערכת המשפט, כמו כל המדינה כולה, מצויה בהשבתה ובסגר מתחילת חודש אפריל ועד הראשון ליוני, ולכן תיקים בעלי חשיבות או דחיפות נידונו בשיטה של זום ובלי צורך להיפגש. יש לציין כי בסינגפור יש אפס סובלנות לסחר בסמים והמדינה מענישה על כך בחומרה מרבית, כולל הוצאות להורג תכופות של אזרחים סינגפורים וזרים.
בתגובה להחלטה אמר פיל רוברטסון, סגן מנהל חטיבת אסיה של ארגון Human Rights Watch, כי "השימוש בסינגפור בעונש מוות הוא אכזרי ובלתי אנושי מטבעו, אבל השימוש בטכנולוגיה מרחוק כמו זום כדי לגזור עונש מוות הופך את זה להרבה יותר נוראי". הארגון מתח לאחרונה ביקורת דומה גם על בית משפט ניגרי, כשזה גזר עונש מוות על נאשם בצורה זו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו