פוטין עד 2036? זה לא רחוק מהמציאות. יותר מ-73 אחוזים מהמצביעים תמכו בשינויים חוקתיים שיאפשרו לנשיא הרוסי להתמודד לעוד שתי קדנציות. מדובר בתוצאות אמת חלקיות.
יום ההצבעה האחרון במשאל העם התקיים אתמול על רקע דיווחים על לחץ שהופעל על מצביעים לתמוך בהצעה ועל אי סדרים שליוו את ההצבעה.
מבחינה חוקית משאל העם היה מיותר, לאחר שהפרלמנט והמחוזות הרוסיים אישרו את השינויים החוקתיים. אך מבחינת הנשיא ותומכיו, המשאל נועד להעניק לו לגיטימציה בזירה הרוסית ובמידה מסוימת גם בבינלאומית. פוטין טען כי הוא עדיין לא החליט אם יתמודד שוב ב-2024 אך טען כי הצעד שיאפשר לו קדנציות נוספות היה נחוץ כדי "להותיר את הסגנים שלי בפוקוס במקום שיחפשו יורשים אפשריים".
לראשונה בתולדות רוסיה, הקלפיות במשאל העם היו פתוחות במשך שבוע. זאת, כדי להעלות את אחוז ההצבעה ולמנוע התקהלויות על רקע מגפת הקורונה. עם זאת, מתנגדיו של פוטין טענו כי מדובר במניפולציה נוספת של המשטר לזכות בתמיכה גדולה.אי הסדרים בהצבעה באו לידי ביטוי דווקא בישראל, כאשר אזרחית רוסייה בשם יעל אילינסקי, המתגוררת כאן, הצביעה, במהלך השבוע, שלוש פעמים: אונליין, בשגרירות רוסיה בתל אביב ובקונסוליה בחיפה. לדבריה, היא לא נשאלה ולא נבדק אם היא כבר הצביעה קודם. הנשיא עצמו הצביע במוסקבה. בניגוד לרוב הנוכחים, הוא לא עטה על פניו מסכה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו