האקרים צפון קוריאנים פרצו לשרתי פייזר

המידע על אודות הפריצה הגיע מגורמי המודיעין של דרום קוריאה, שלא ידעו להגיד האם השכנה מצפון הצליחה והשיגה את הטכנולוגיה של החיסון נגד קורונה

לא ידוע האם הפריצה צלחה. חיסוני פייזר // צילום: איי.אף.פי // לא ידוע האם הפריצה צלחה. חיסוני פייזר

שלטונות צפון קוריאה ניסו לפרוץ לשרתים של חברת התרופות פייזר, אחת מיצרניות החיסון נגד קורונה, כך דיווחו בימים האחרונים גורמי המודיעין של דרום קוריאה.

על פי המידע שנמסר בישיבה סגורה של האסיפה הלאומית, ניסיון הפריצה בא על מנת לגנוב את הטכנולוגיה העומדת מאחורי החיסון המדובר. למרות החשיבות של התפיסה אודות ניסיון הפריצה, לדרום קוריאנים לא ידוע האם היא הצליחה או כשלה.

נזכיר, כי מנהיגה של צפון קוריאה, קים ג'ון און, הצהיר בעבר כי אין מקרי קורונה בכל הדיקטטורה המבודדת שלו. ועל אף זאת, המדינה ביקשה לקבל כשני מילון חיסונים, שעתידים להישלח מחברת אסטרהזניקה מאוניברסיטת אוקספורד. שליחת החיסונים באה כחלק מברית גאווי - תוכנית האו"ם לטיפול האנשים הפגיעים בעולם.

נציין כי בנובמבר 2020, חברת מיקרוסופט פרסמה על ניסיון פריצה נוסף של האקרים מצפון קוריאה ורוסיה על מנת לגנוב נתונים מחברות תרופות וחוקרי חיסונים. לטענתה, הניסיונות לא צלחו.

כמו כן, ממשלת ארה"ב האשימה בעבר האקרים סינים שמיקדו תקיפותיהם ביצרני חיסונים, ואילו דרום קוריאה הודיעה כי סיכלה ניסיון צפון קוריאני לפרוץ לחברות המפתחות חיסונים נגד הקורונה במהלך 2020.

   

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר