אסון השריפות בדרום קוריאה: 18 הרוגים ו-23 אלף מפונים | תיעודים מההרס

השריפות בדרום־מזרח המדינה כילו 170,000 דונם ופגעו באתרי מורשת • מקדש בן 1,300 שנה נשרף כליל • הנשיא בפועל: "זהו אסון חסר תקדים – קיווינו נואשות לגשם"

השריפות הקטלניות בדרום קוריאה , AFP
השריפות הקטלניות בדרום קוריאה. צילום: AFP

לפחות 18 בני אדם נהרגו ו-19 נפצעו בשריפות הענק המשתוללות בדרום־מזרח קוריאה הדרומית, כך הודיע הלילה (בין שלישי לרביעי) משרד הפנים במדינה. השריפות, שפרצו ביום שישי האחרון במחוז סאנצ'אונג, התפשטו לערים סמוכות והוגדרו כמשבר חסר תקדים.

השריפות הקטלניות בדרום קוריאה, צילום: AFP

הנשיא בפועל האן דאק־סו כינה את השריפות "הקשות ביותר בהיסטוריה של המדינה" והבהיר כי משאבים רבים הוקצו למאבק באש, אך הרוחות החזקות מקשות על המאמצים. "קיווינו נואשות לגשם היום או מחר שיסייע בכיבוי הלהבות", אמר. על פי השירות המטאורולוגי של קוריאה, לא צפוי גשם היום, ורק 5 עד 10 מ"מ גשם צפויים ביום חמישי.

השריפות הקטלניות בדרום קוריאה, צילום: AFP

יותר מ-23 אלף תושבים פונו מבתיהם, מאות מבנים ניזוקו, וכ-170.000 דונם של יערות כבר עלו באש – מה שהופך את השריפה לשלישית בגודלה בתולדות המדינה. זו גם השריפה הקטלנית ביותר בקוריאה הדרומית, במדינה שבה שריפות יער הן תופעה יחסית נדירה.

הסוכנות הלאומית לכבאות העלתה ביום שלישי את רמת הכוננות לשלב הגבוה ביותר – לראשונה השנה. כ-5,000 חיילים ואלפי כבאים הוקפצו לשטח, לצד מסוקים של הצבא האמריקני המוצבים במדינה.

השריפות הקטלניות בדרום קוריאה, צילום: AFP

גם אתרים תרבותיים נפגעו באופן קשה. מקדש גאונסה, שנבנה בשנת 618 לספירה ונחשב לאחד הגדולים במחוז, נשרף כליל. מבנה בודהיסטי נוסף מתקופת שושלת ג'וסון, שהוגדר כ"אוצר לאומי", הושמד אף הוא. שירות המורשת של קוריאה העלה את רמת האזהרה שלו ל"דרגה חמורה" בעקבות הסיכון הגבוה לאתרים ההיסטוריים.

הנשיא בפועל התחייב לבחון לעומק את הליקויים בתגובה הממשלתית ולהחמיר באכיפת האיסור על הבערת אש לא חוקית – אחת הסיבות המרכזיות לשריפות באזור. "כיבוי שריפת יער מצריך משאבים עצומים ומסכן חיים יקרים", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר