שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און על סירת גומי בשיטפונות בצפון קוריאה. צילום: AFP

שיטפונות ענק בצפון קוריאה: במשטר מאשימים את הדרום ב"הפצת שקרים"

רוסיה הודיעה כי תשלח סיוע הומניטרי לאחר שגשמי קיץ חריגים גרמו להצפות אדירות במדינה המסוגרת • שליט המדינה קים ג'ונג און תועד בוחן את מאמצי החילוץ על סירת גומי

שיטפונות ענק פקדו בימים האחרונים את צפון קוריאה וגרמו לפינויים של עשרות אלפים מבתיהם ולנזק בלתי נתפס לחקלאות, במדינה שמצויה גם כך על סף מחסור חמור במזון.

קים ג'ונג און על סירת גומי, צילום: AFP

שליט המדינה, קים ג'ונג און, הודה לנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, על נכונותו לשלוח סיוע למדינה המסוגרת ואמר כי ארצו תקבל את הסיוע אם "זה יהיה נחוץ". דיווחים עד כה מצביעים על כך שלפחות 5,000 בני אדם נותקו ממערכת הדרכים במדינה בשל ההצפות.

שיטפונות ענק בצפון קוריאה, צילום: AP

קים ג'ונג און עצמו תועד על ידי סוכנות הידיעות המקומית כשהוא סוקר את הנזקים שנגרמו מהשיטפונות בעודו שט על סירת גומי יחד עם כוחות החילוץ באזור האסון.

בפיונגיאנג התמקדו במהלך סוף השבוע בגינוי של השכנה מדרום על הפצת "מידע שיקרי" על היקף השיטפונות והנזק שנגרם. בדרום קוריאה פורסמו נתונים שהופקו מצילומי לווין שהצביעו על הצפה של אלפי מבנים וייתכן כי 1,500 בני אדם נספו באסון.

שיטפונות ענק בצפון קוריאה, צילום: AP

בסיאול הודיעו כי הם מוכנים לסייע ולשלוח סיוע הומניטרי לאלו שנפגעו באסון, זאת למרות המתיחות האדירה בין שתי המדינות. בפיונגיאנג הודיעו כי הטענות הדרום קוריאניות הן "קמפיין הכפשה שקרי שמטרתו להמיט עלינו חרפה ולפגוע בשמנו הטוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...