היסטוריה: הוותיקן התיר לכמרים לברך זוגות מאותו מין

האפיפיור פרנציסקוס אישר לכמרים להעניק ברכה גם לזוגות הטרוסקסואליים לא-נשואים • עם זאת, ההנחייה אוסרת בשום פנים ואופן לדמות את הענקת הברכה לטקס הנישואין • מדובר במהלך המבטא את ניסיונו של האפיפיור להפוך את הכנסייה לקשובה יותר, אך תוך שמירה על הדוקטרינה

האפיפיור פרנציסקוס. התגמשות זהירה. צילום: אי.אף.פי

הוותיקן מתגמש: האפיפיור מתיר לראשונה לברך זוגות לא נשואים וזוגות מאותו מין.

ההצהרה החדשה, שאושרה על ידי האפיפיור פרנציסקוס, קובעת כי לכומר מותר יהיה להעניק ברכה – ובלבד שהטקס לא יזכיר בשום דרך את טקס הנישואין. "אין שינוי בדוקטרינה הנוגעת לנישואין, ואין בברכה משום תמיכה בסוג כזה של קשר", נאמר בהצהרה שהוציאה המחלקה לדוקטרינה האמונית בוותיקן. לפי הכס הקדוש, נישואין הם רק ברית בן גבר לבין אישה.

השינוי הוא בבחינת מחווה כלפי "זוגות שאינם חיים על פי המוסר הנוצרי, אך מבקשים בצניעות לקבל ברכה". הכמרים נדרשים לקבל החלטה בכל מקרה לגופו, אולם נקבע כי "אין למנוע את קרבת הכנסייה או לאסור עליה בכל מצב שבו הם עשויים לחפש את עזרת האל באמצעות ברכה פשוטה".

כומר מברך זוג לסביות במינכן, צילום: אי.פי

השינוי מבטא את ניסיונו של האפיפיור פרנציסקוס להפוך את הכנסייה לנגישה ולקשובה יותר ולהתאימה לרוח הזמנים. פרקטיקה של מתן ברכות לזוגות מאותו מין קיימת זה זמן-מה במדינות כמו גרמניה ובלגיה, אולם עד כה לא זכתה לאישור של ראש הכנסייה הקתולית עצמו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר