זו הייתה יכולה להיות סנסציה עולמית. המגזין הגרמני "די אקטואלה" יצא השבוע עם כותרת "מיכאל שומאכר, הריאיון הראשון", מרוחה על תמונתו של נהג המירוצים האגדי שנפגע בתאונת סקי ב-2013 ומאז לא נצפה בציבור. הייתה רק בעיה אחת עם ה"ריאיון": הוא נוצר באמצעות בינה מלאכותית. כעת משפחת שומאכר מתכננת לתבוע את המגזין.
הגיליון השערורייתי של "די אקטואלה" יצא ב-15 באפריל ועורר הדים גדולים. מתחת לכותרת המטעה נתנו העורכים רמז שמשהו לא סטנדרטי מתרחש כאן, כאשר כתבו בכותרת המשנה "הוא נשמע ממשי באופן מתעתע". בפנים כבר התברר שמדובר בראיון שנוצר באמצעות מחולל AI.
ה"ראיון", שאינו נושא כותרת, נפתח במילים "דבר איתו, שאל אותו איך מה שלומו באמת. לא חצאי משפטים דלים ומעורפלים מחברים. אלא תשובות ממנו. ממיכאל שומאכר! הנה הוא – הריאיון המדהים. עם תשובות לשאלות הבוערות ביותר שכל העולם ביקש במשך זמן רב כל כך".
רק בסוף ה"ריאיון" מופיעה ההודאה שהציטוטים מזויפים ואיש מהמגזין לא דיבר עם שומאכר. וגם ההודאה הזו מתפתלת: "האם מיכאל שומאכר אמר זאת בעצמו באמת? הריאיון נעשה אונליין, ופורסם בעמוד שעוסק בבינה המלאכותית".
שומאכר, שכה 7 פעמים בתואר אלוף עולם בפורמולה 1, התרסק בתאונת סקי בדצמבר 2013 וספג חבלות ראש קשות. מעט מאוד ידוע על מצבו מאז.
משפחת שומאכר אישרה לסוכנות רויטרס כי בכוונתה לתבוע את המגזין. בסרט תיעודי שיצא ב"נטפליקס" לפני שנתיים, אמרה קורינה, רעייתו של שומאכר: "אנו גרים ביחד בבית. מבצעים טיפולים. אנו עושים הכל כדי שמיכאל יחוש טוב יותר ומוודאים שהוא בסדר, משתדלים שיחוש את הקרבה המשפחתית שלנו, את הקשר שלנו. אנו מנסים להמשיך כמשפחה, כפי שמיכאל אהב ועדיין אוהב. ואנו ממשיכים בחיינו".
משפחת שומאכר שומרת על פרטיות בקנאות. "'פרטי זה פרטי', כפי שמיכאל תמיד אמר", הוסיפה קורינה. "מאוד חשוב לי שהוא ימשיך ליהנות מחייו הפרטיים ככל האפשר. מיכאל תמיד הגן עלינו, ואנחנו נגן עליו".
דרך אגב, אין זו הפעם הראשונה ש"די אקטואלה" מחפש סנסציות ומנצל את מצבו של שומאכר. ב-2014 יצא עם כותרת שער "התעורר", שמוקמה על תמונת שומאכר ורעייתו, אבל הכתבה בפועל עסקה באנשים שיצאו מתרדמת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו