כמה קיבל הסטודנט שרכש את Google.com?

גוגל שילמה לסטודנט שרכש את הדומיין שלה לדקה אחת בלבד סכום די משעשע • כשגילו שהוא תורם את הכסף - הסכום הוכפל

ויד, הסטודנט המאושר // צילום: פייסבוק // ויד, הסטודנט המאושר

בשנה שעברה הצליח סאנמיי ווד, סטודנט מבוסטון, לרכוש דומיין (כתובת אינטרנט) מבוקש מאוד. הסטודנט, שאיתור דומיינים מבוקשים למכירה הוא סוג של תחביב עבורו, הצליח לרכוש את דומיין של חברה שאולי שמעתם עליה פעם: ווד רכש את הדומיין Google.com.

ווד סיפר שהוא השתעשע באפשרויות רכישה של דומיינים, כשלפתע ראה כי כתובת השרת Google.com זמינה לרכישה. הוא כמובן רכש אותה, ומיד לאחר שכרטיס האשראי שלו חויב, גוגל ביטלה את העסקה והחזירה את דמי הרכישה של הדומיין.  "לא אכפת לי מהכסף", הוא אמר, "זה מעולם לא היה בשביל הכסף. אני רוצה לשמש דוגמה לכך שחיפוש באגים הוא לא תמיד בשביל הכסף". 

בנוסף, החברה החליטה להעניק לווד סכום כסף, תמורה לחשיפת הפירצה שקראה לו.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשנה שעברה כתב ווד על הרכישה המפתיעה ועל המענק הנחמד שקיבל מענקית החיפוש, אך סירב לחשוף כמה כסף הוא קיבל מגוגל. "מחלקת הביטחון של גוגל יצרה איתי כרגע קשר, והציעו לי X דולרים פרס בדרך מאוד גוגלית. בחרתי לתרום את הכסף לצדקה", הוא כתב ברשת החברתית "לינקד-אין". 

אך כעת חשפה גוגל כמה כסף העניקה לו. ענקית החיפוש נתנה לווד 6,006.13 דולרים. אמנם זה סכום קצת מוזר, אבל אם תתאמצו מספיק, תראו שאפשר כמעט לראות את המילה גוגל באנגלית (Google) במספרים האלה. כן, ממש כמו שהיינו כותבים פרופסור במחשבון.

 

ווד אינו היחיד

עם זאת, כשהבינו בחברת הענק שווד החליט לתרום את כל כספי הזכייה שלו ל"קרן אמנות המחייה בהודו", ארגון ללא מטרת רווח שמנהל 404 בתי ספר חינמיים בתת היבשת ומספק חינוך ליותר מ-39,200 ילדים, החברה החליטה להכפיל את הסכום ל-12,012.26 דולר. המספר הזה כבר לא נראה כמו מילה הגיונית הוא שם כלשהו, אבל בכל זאת זה יפה מצד החברה. 

ווד אינו היחיד שגוגל העניקו לו פרס על מציאת פירצה בשירותים שלה. ב-2015 החברה חילקה יותר מ-2 מיליון דולר במצטבר, ליותר מ-300 גולשים שאיתרו באגים או פרצות במנוע החיפוש. 

סכום סביר עבור חברה ששווה כ-65.6 מיליארד דולר. אולי אפילו קצת נמוך, לא?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר