"בלבלו בין מעשי הטרור המחרידים לאמונה"

הנשיא האמריקני ביקר את הקהילה המוסלמית בבולטימור לביקור הזדהות לאחר התבטאויותיו של דונלד טראמפ

אובאמה מודה למוסלמים בארצו // צילום: רויטרס // אובאמה מודה למוסלמים בארצו

הנשיא האמריקני ברק אובאמה הגיע לביקור הזדהות בקהילה המוסלמית בבולטימור שבארצות הברית. על פי גורמים בבית הלבן, מטרת הביקור – להביע תמיכה בקהילה המוסלמית האמריקנית זאת לאור אמרות אנטי מוסלמיות שהושמעו במרוץ הרפובליקני לנשיאות. אמרות, שמנצלות לטענתו את הפחדים של חלק מהאמריקנית מהמוסלמים.  

רויטרס

אובאמה ביקר לראשונה במסגד כנשיא, חלץ את נעליו ומיד יצא למתקפה נגד הרפובליקנים. "הרטוריקה האנטי מוסלמית של חלק מהמועמדים  היא בלתי נסלחת", אמר לקול תשואות הקהל. "אין לכך מקום במדינה שלנו". אמר אובאמה והוסיף כי "יותר מידי פעמים אנשים בלבלו בין מעשי הטרור המחרידים לאמונה של דת שלמה". 

אובאמה שיבח את המוסלמים בארה"ב כ"אזרחים למופת" והודה להם על תרומתם לקהילה. "הדבר הראשון שאני רוצה לומר הוא שתי מילים שמוסלמים האמריקנים לא שומעים לעתים קרובות מספיק, וזה תודה רבה. תודה לכם על שירותכם לקהילה, תודה על העזרה בעידוד חייהם של שכניכם, ותודה על כך שאתם עוזרים לנו להישאר חזקים ומאוחדים כמשפחה אמריקנית אחת". בהמשך הוא סיפר על הרושם המעוות של מוסלמים בכלי התקשורת, בקולנוע ובטלוויזיה מאז פיגועי ה-11 בספטמבר. "ראינו ילדים שהטרידו אותם, וראינו מסגדים שהשחיתו אותם. אבל זה לא מי שאנחנו".

אובאמה גם צחק על האשמות שהוא מוסלמי והגדיר אותם "שמועות": "גם על תומס ג'פרסון אמרו את זה. אז לא הייתי ראשון. באמת, זה נכון. תעשו חיפוש".  

המועמד הרפובליקני דולנד טרמפ קרא במהלך הקמפיין שלו לאסור על מוסלמים להיכנס לארצות הברית לאחר הפיגוע בקליפורניה שגרם ל-14 הרוגים בדצמבר האחרון. המפגעים הוגדרו על ידי הרשויות כרדיקלים מוסלמים שהושפעו מדאעש. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר