בתום שלוש שנות כהונה סוערות עזב הבוקר בוריס ג׳ונסון את לשכת רמ״מ בריטניה ברחוב דאונינג 10 ויצא לסקוטלנד, כדי להודיע למלכה אליזבת השנייה רשמית על סיום תפקידו. לאחר מכן, תפקיד המלכה את הרכבת הממשלה החדשה בידיה של ליז טראס, שמכהנת מאז אתמול כמנהיגת המפלגה השמרנית והיא תיכנס במידית למעונה החדש ותודיע על שורת מינויים. מסיבות ביטחוניות, ג׳ונסון וטראס יטוסו לפגישה עם המלכה במעון הקיץ שלה בבלמורל במטוסים נפרדים.
בנאום הפרידה שנשא ג׳ונסון בכניסה לדאונינג 10 הוא קרא לחברי מפלגתו לשים קץ למחלוקות הפוליטיות ביניהם ולהתאחד מאחורי ראש הממשלה החדשה, כדי להוציא את בריטניה מהמשבר הכלכלי החמור בו היא נתונה. ״זו שעה קשה לכלכלה״, הודה ג׳ונסון, ״נצליח לצאת ממנה״.
״אני מעביר את הלפיד למנהיגה שמרנית חדשה״, אמר ג׳ונסון בפני עשרות תומכים, עובדי לשכה, קרובי משפחה וחברי מפלגה והתגאה בהישגי ממשלתו, ״האנשים שהצליחו להוציא לפועל את הברקזיט, האנשים שסיפקו חיסוני קורונה במהירות שאירופה לא יכולה לשכוח זו הייתה ממשלה שמרנית. האנשים שסיפקו נשק בשלב מוקדם לכוחות ההתנגדות האוקראינים האמיצים, פעולה ששינתה קרוב לודאי את פני המלחמה הגדולה ביותר שאירופה ידעה מזה 80 שנה״.
״אני יודע שטראס והממשלה השמרנית הנלהבת תעשה הכל כדי להוציא את בריטניה ממשבר האנרגיה, שנכפה עלינו בגלל מלחמתו הנוראה של פוטין. אנחנו נתגבר וננצח. ואם פוטין חושב שהוא יצליח לסחוט או להשפיל את העם הבריטי, הרי שהוא הוזה לחלוטין״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו