התגובות לנאום נתניהו: עניין של גיאוגרפיה

בארה"ב היו רוב הדיווחים מאוזנים, והבליטו גם את דברי טראפ ופומפאו שתמכו ברה"מ • בצפון אירופה מיהרו לפרש כי "אין חדש בגילויים" • במזרח אירופה נרשם סיקור אוהד • רק אתר אחד בברזיל הלך צעד קדימה וטען כי ישראל "גנבה את המסמכים מסאב"א, לא מאיראן"

הגילויים של נתניהו על מדיניות הגרעין של איראן קיבלו כצפוי כיסוי תקשורתי רחב בעולם, אבל אופן הכיסוי והפרשנות שניתנה או לא לדברי נתניהו, מבליטים שוב את היחס המפולג לישראל ולסוגית הגרעין האיראני ברחבי העולם.

 

בעוד במרבית הרשתות והאתרים בארצות הברית דיווחו על הגילויים המודיעיניים של ישראל באופן מאוזן והבליטו גם את דבריו של מזכיר המדינה פומפאו ושל הנשיא טראמפ, שתמכו בנתניהו, הרי שאירופה ושאר העולם נחלקו בין סיקור עוין ומלגלג, לסיקור אוהד, כאשר רק מספר כלי תקשורת באירופה סיקרו את הנאום באופן מאוזן.

 

בכלי התקשורת בנורבגיה ובשבדיה הביאו בהבלטה את דבריו של שר החוץ השבדי לשעבר, קארל בילדט, שאמר מיד לאחר חשיפת נתניהו כי "אין בדברים כל חדש, הכל היה ידוע ואין כל הוכחה בדברים שאיראן רימתה גם בהסכם הגרעין של 2015". 

 

לעומתם רוב כלי התקשורת במזרח אירופה נוקטים בקו פרו ישראלי מובהק, כך למשל באתר החדשות הרומני digi24, שמדווח על "הצלחה אדירה של השירותים החשאיים של ישראל מול איראן".

 

מהצד השני היו כלי תקשורת לא מעטים שהתייחסו לדברים בלגלוג מוצהר ובזלזול. כך למשל ה"ביזנס אינסיידר" האוסטרלי, שטען בכותרת הראשית שלו כי "נתניהו הציג מצגת ביזארית וטען כי איראן משקרת". והיו גם דיווחים משונים, כמו זה של האתר הברזילאי O-globo, שטען כי ישראל גנבה את המסמכים שחשפה מהסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סאב"א), ולא מאיראן.

 

ברוסיה ובמזרח הרחוק נטו אתרים רבים להתייחס לחשיפה של נתניהו בהקשר הכלכלי: העלייה החדה במחירי הנפט בבורסות העולם בעקבות הדברים. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר