העדויות ממשיכות להצטבר: ועדת המשפט של הסנאט האמריקני בוחנת טענה לתקיפה פיזית שביצע לכאורה מועמדו של הנשיא דונלד טראמפ לבית המשפט העליון, ברט קבאנו - כך דיווחה הלילה (חמישי) רשת NBC. לפי הדיווח, תלונה אנונימית הוגשה לסנאטור הרפובליקני קורי גרדנר, ולפיה קבאנו תקף פיזית אישה בשנת 1998 כשהיה שיכור. עוד דווח כי קבאנו הכחיש את הטענה בשיחה עם צוות הוועדה.
התלונה הזאת מגיעה על רקע שלוש תלונות נוספות כשאתמול אישה נוספת, שלישית במספר, טענה כי מועמד הנשיא טראמפ לבית המשפט העליון, ברט קוואנו, היה חלק מקבוצה שביצעה אונס קבוצתי ותקיפות מיניות בתיכון.
הבוקר, שעות בודדות לפני השימוע של כריסטין בלייסי פורד, שתעיד בשבועה בוועדת המשפט של הסנאט על טענותיה כי קוואנו תקף אותה מינית, שבו גם קוואנו עצמו אמור להעיד, נדמה היה כי המועמד לעליון הולך ומסתבך. עורך הדין מייק אבנאטי, מי שהגיח לאור הזרקורים כפרקליטה של כוכבת הפורנו סטורמי דניאלז שניהלה לכאורה רומן עם טראמפ, חשף עדות של מתלוננת נוספת נגד השופט.
במכתב תחת שבועה, ג'ולי סווטניק, עובדת ציבור בעלת סיווג ביטחוני שלטענתה הייתה מיודדת עם קוואנו בימי התיכון, מספר כיצד השופט וחבריו היו חלק מתרבות של תקיפות מיניות ומעשי אונס קבוצתי. קוואנו עצמו הכחיש גם את העדות הזו, וקרא לה "הכפשה של הרגע האחרון".
לדברי סווטניק, היא הייתה עדה לכך שקוואנו וחברו הטוב מארק ג'אדג' היו "משכרים" בנות כדי שיוכלו לבצע בהן אונס קבוצתי. "יש לי זיכרון ברור של בנים עומדים בתור מחוץ לחדרים בהרבה מסיבות, מחכים לתורם עם ילדה בתוך החדר", כתבה סווטניק. "הבנים האלו כללו את קוואנו וג'אדג". סווטניק מוסיפה ומספרת כי ב-1982 גם היא סוממה והייתה קורבן של אחד ממעשי האונס הקבוצתי. על אף שהיא לא מאשימה את קוואנו בכך שאנס אותה, היא מדגישה כי הוא וחברו ג'אדג' היו נוכחים.
וכאילו זה לא מספיק, אתמול התברר גם כי כריסטין בלייסי פורד, המרצה מקליפורניה שתעיד מחר נגד קוואנו, תספק לסנאטורים בוועדה הצהרות בשבועה של ארבעה אנשים המגבים את עדותה. לפי הדיווח ב-USA Today, המסמכים כוללים עדויות של בעלה ושלושה חברים נוספים. מנגד, אתמול נמסר כי 11 הסנאטורים הרפובליקנים בוועדת המשפט, שכרו את שירותיה של עורכת דין שתתשאל את פורד במהלך עדותה. הנשיא טראמפ מצידו, האשים את הרפובליקנים עצמם בבלגן ואמר שהיה עליהם "לדחוף את המינוי הזה לפני שבועיים וחצי".
בעקבות החשיפה של מייק אבנאטי הנשיא טראמפ תקף אותו בטוויטר. "אבנאטי הוא עורך דין מדרגה שלישית שמצטיין הנצגת האשמות שיקריות כפי שעשה נגדי וכפי שהוא עושה עכשיו עם השופט קבאנו. הוא בסך הכול רוצה תשומת לב ואינו רוצה שיבחנו את עברו ומערכות יחסים שלו, איש נחות לחלוטין!"
אבנטי ציין כי תגובת הבית הלבן לחשיפתו מוכיחה עד כמה האנשים שם רשלניים "הם כנראה לא הקשיבו בשבעת החודשים האחרונים. כנראה המקור המרכזי שלהם למידע הם טאקר קלסון מפוקס ניוז ומערכת הפורומים האנונימית 4chan".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו