הרעלת סקריפל: עוד סוכן רוסי נחשף

עיתון "הטלגרף" בבריטניה דיווח כי שותף שלישי בניסיון החיסול זוהה על ידי רשויות הביטחון • הסוכן ביקר בעיירה סאליבורי כדי לסייע לשני שותפיו

הרשויות בבריטניה אספו ממצאים בזירת ההרעלה בסאליבורי // צילום ארכיון: GettyImages

סוכן שלישי של הצבא הרוסי, שהיה מעורב בהרעלת המרגל הרוסי לשעבר סרגיי סקריפל ובתו, זוהה על ידי רשויות הביטחון בבריטניה, כך דיווח אמש (חמישי) עיתון "הטלגרף" היוצא לאור בבריטניה.

הסוכן הרוסי ביקר לפי ההערכות בסאליסבורי כדי לסייע בתכנון הפעולה של שני שותפיו לפני שאלו הביאו את גז העצבים לבריטניה. כזכור, סרגיי סקריפל ובתו יוליה הורעלו במארס האחרון. הם אותרו על ספסל ציבורי בסאליסבורי ברביעי לחודש.

הסוכן השלישי ככל הנראה העביר לשני הסוכנים מידע על מקום מגוריו של סקריפל. פיליפ אינגראם, איש מודיעין בריטי לשעבר וקצין ביטחון, אמר לעיתון הבריטי כי לפני ההוצאה לפועל של ההרעלה היה מודיעין שטח, כך פי ממצאי החקירה הבריטית. 

כזכור, לאחרונה התפרסמו תצלומים של שני הסוכנים הרוסים שהוציאו לפועל את ניסיון החיסול. הסוכנים שהגיעו לבריטניה השתכנו במילון והחדירו גז עצבים בבקבוק בושם למדינה. אחד מהסוכנים זוהה השבוע בתור קולנל אנטולי צ'יפיגה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר