מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, אמר היום (ראשון) במהלך ביקורו במזרח אסיה כי ארצות הברית וצפון קוריאה ממשיכות במגעים בנושא הגרעין. פומפאו סיפר על פגישתו עם קים ג'ונג און בביקורו בפיונגיאנג, וציין כי הוא שואף לפריצת דרך במגעים להסכמה בנושאי פירוז הנשק הגרעיני.
זמן קצר לאחר שהגיע לדרום קוריאה בהמשך לביקור, פומפאו פרסם בטוויטר תמונה שלו עם קים צועדים יחד וכתב שהיה לו טיול טוב בפיונגיאנג עם השליט הצפון קוריאני. "אנחנו ממשיכים לדון בהסכמות שנעשו בפסגת סינגפור" הבהיר מזכיר המדינה. פומפאו נמצא בביקור רשמי במזרח אסיה הכולל את סין, יפן וחצי האי הקוריאני .
בקיץ האחרון טען מזכיר המדינה כי המתיחות מול צפון קוריאה ירדה מאז ההסכמות בסינגפור. לדבריו, צפון קוריאה מבינה את הדרישה לפירוז מנשק גרעיני וארצות הברית לא תהסס לסגת מהשיחות אם לא יסתמן שיתוף פעולה בנושא.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו