בתוך שלוש שעות בלבד: יותר ממיליון שקלים גויסו למימון ההגנה המשפטית לנתניהו 

על רקע הדיווחים על עסקת טיעון בין יו"ר האופוזיציה ליועמ"ש מנדלבליט, איש התקשורת וחבר הכנסת לשעבר ינון מגל פתח עמוד לגיוס כספים לכיסוי הוצאות משפטו של ראש הממשלה לשעבר • לדבריו, "גם לאדם אמיד הוצאה שיכולה להגיע לעשרות מיליונים היא נטל כבד מאוד, המשפט - תוצאה של רדיפה"

יו"ר האופוזיציה ח"כ בנימין נתניהו, צילום: אורן בן חקון

1,000,000 שקלים בתוך שלוש שעות בלבד: ברקע הדיווחים על התקדמות במגעים לעסקת טיעון בין יו"ר האופוזיציה ח"כ בנימין נתניהו לבין היועמ"ש אביחי מנדלבליט, נפתח היום (ראשון) קמפיין מימון המונים של תומכי ראש הממשלה לשעבר לצורך סיוע במימון מאבקו המשפטי, אם אכן יחליט בסופו של דבר שלא לחתום על ההסדר ולהמשיך בהליך המשפטי.

כשלוש שעות לאחר פתיחת הקמפיין, גויסו יותר ממיליון שקלים – וקצב התרומות לא מראה סימני האטה. חלק מהתורמים בחרו בסכומים קטנים של עשרות או מאות שקלים בודדים, אך יש כאלו שבחרו לתרום אלפי שקלים.

מי שיזם את הקמפיין הוא איש התקשורת וחבר הכנסת לשעבר ינון מגל, שפרסם הבהרה בחשבון הטוויטר שלו: "לא דיברתי עם נתניהו על הנושא, ולא שאלתי את דעתו. אני פשוט מניח שגם לאדם אמיד הוצאה שיכולה להגיע לעשרות מיליונים היא נטל כבד מאוד, ושיקול במשפט. כמי שחושב שהוא נאבק שם גם בשבילי, זה המעט לעשות".

"הוא לא צריך לשלם לבד". איש התקשורת וחבר הכנסת לשעבר ינון מגל, ב-2020, צילום: יהושע יוסף

בעמוד הקמפיין, שמתפרסם באתר גיבצ'ק, נכתב: "אנחנו יוצאים היום לגיוס ההמונים הגדול של מחנה הימין מתוך תחושה והבנה שמשפט נתניהו הוא תוצאה של רדיפה וניסיון להשיג בכל דרך ובכל מחיר הרשעה של מנהיג המחנה, ומתוך כוונה להרחיק אותו מהנהגת המדינה".

"היום, אנו אנשי המחנה הלאומי תורמים את חלקנו להגנה על מנהיג המחנה, כי כשהשמאל והפרקליטות הושיבו את בנימין נתניהו על ספסל הנאשמים – הם הושיבו עליו את כולנו. המשפט הזה אינו של נתניהו בלבד והוא לא יושב שם לבדו", נכתב בעמוד. "לכן כולנו לוקחים היום חלק במימון המשפט – כי המשפט הזה הוא של מחנה הימין כולו".

עוד נכתב: "בשנים האחרונות הרגשנו שנתניהו נלחם את המלחמה של כולנו ומשלם את המחיר על שנים של עמידה איתנה בראש מחנה הימין. שמענו את העדויות במשפט, הבנו שנתניהו משלם את מחיר הרדיפה המשפטית נגד מחנה הימין. הוא לא צריך לשלם לבד. כדי לחזק את נתניהו באתגר הקשה, אנו מביעים את תמיכתנו בו ואת רצוננו לחזק את רוחו. זה המעט שכל אחד מאיתנו יכול לעשות".

על פי ההסבר בעמוד, גובה התרומה המותרת לפוליטיקאי על פי חוק עומד על עד 5,000 שקלים ממשפחה, ועל כן הם מדגישים כי אין לעבור על החוק בעניין גובה התרומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר