גורם בממשלה: ההחלטה על הדחת היועמ"שית תובא לדיון ואישור ביום ראשון הקרוב

לדברי הגורם, אם הדיון על הדחת בהרב-מיארה לא יעלה לדיון ביום ראשון הקרוב הוא יעלה לכל המאוחר ביום ראשון הבא • לא מדובר בהדחה בפועל אלא בהחלטה לפנות לוועדת גרוניס לפתוח בהליך בדיקה • הטענה - מזכירות הממשלה וחלק מהשרים טוענים כי היועמ"שית פוגעת בעבודת הממשלה וכי אין יחסי אמון או עבודה תקינים בינה לבינם

בהרב־מיארה (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

ההחלטה על הדחת היועמ"שית תובא לדיון ואישור בישיבת הממשלה ביום ראשון הקרוב או לכל המאוחר ביום ראשון שאחריו, כך טוען היום (שני) גורם בממשלה. יודגש כי לא מדובר בהדחה בפועל אלא בהחלטה לפנות לוועדת גרוניס לפתוח בהליך בדיקה לטענות מזכירות הממשלה וחלק מהשרים כי גלי בהרב-מיארה פוגעת בעבודת הממשלה וכי אין יחסי אמון או עבודה תקינים בינה לבין הממשלה.

בגן גביר טוען: כל ראשי הקואליציה הסכימו לתמוך בהדחת היועמ"שית (15.12.24)

ראש הממשלה בנימין נתניהו עצמו מנוע מלעסוק בנושא, ומי שיביא את הצעת ההחלטה לשרים הוא שר המשפטים יריב לוין.

על פי הנוהל, הוועדה שאישרה את מינויה, קרי ועדת גרוניס, היא שאמורה לדון ולחוות דעתה בנוגע לטענות השרים על תפקודה של היועמשית, ולקבוע האם לפחות אחת העילות לפיטוריה מתקיימות במקרה הנוכחי או לא. מסקנות הוועדה לא מחייבות את השרים אולם במידה שתקבע כי ישנה עילה לפיטוריה של בהרב מיארה, ובמידה שהממשלה אכן תחליט לפטרה, תשמש חוות קביעת הוועדה טיעון משפטי משמעותי בבג"ץ, שהדבר יובא לפתחו.

שר המשפטים, ח"כ יריב לוין (ארכיון), צילום: גל כהן, דובר מליאת הכנסת

יודגש כי הממשלה לא מחוייבת לפטר את היועמ"שית במידה שהוועדה תקבע שישנה עילה לכך, ובהתאם אינה מחוייבת להשאירה בתפקידה במידה שהוועדה תקבע שלא התקיימה אף אחד מהעילות המצדיקות את פיטוריה.

גדעון סער (ארכיון), צילום: יונתן זינדל/פלאש90

כאמור, יו״ר סיעת הימין הממלכתי ח״כ מישל בוסקילה הגיש היום הצעת חוק לפיצול תפקיד היועמ"שית, המבוססת על מתווה שגובש על ידי ראש המפלגה גדעון סער. הדברים מגיעים זמן קצר לאחר ביטול הישיבה השנייה של ראשי הקואליציה שתוכננה להיום בנושא הדחת היועצת, גלי בהרב מיארה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר