חבר הכנסת משה גפני, יו"ר ועדת הכספים יביא היום (שלישי) לדיון בוועדת הכספים את חוק שיפוט בתי דין דתיים המבקש להעניק לבתי הדין הרבניים, השרעיים והדרוזים סמכות להכריע בסכסוכים באמצעות בוררות בעניינים אזרחיים.
החוק שהוצג בימי הרפורמה המשפטית על ידי חברי הכנסת גפני וישראל אייכלר (יהדות התורה), עושה "קאמבק", והפעם דרך ועדת הכספים בראשותו של גפני.
על פי הצעת החוק על מנת שעניין יידון בבית דין רבני שני הצדדים הנוגעים בדבר צריכים להסכים לכך בכתב ובתנאי שאחד הצדדים הנוגע בדבר הינו בן דתו של בית הדין. מתנגדי החוק טוענים, שהוא יפגע בשלטון החוק, בעקרון אחדות מערכת המשפט ויוביל ליצירת מערכת דינים מקבילה שתעמוד בסתירה לחוקי המדינה, תביא לפגיעה בזכויות נשים ובזכויות יסוד.
ח"כ הרב גלעד קריב (העבודה), ממתנגדיה הבולטים של הצעת החוק, אמר כי "ההצעה ה'תמימה' תלכוד אין ספור נשים בהמשך ההתדיינות המשפטית בבתי הדין הרבניים גם אחרי הגט והיא תאפשר אמצעי סחיטה נוסף נגד נשים בהליכי גירושין.
במקום בוועדת החוקה - בוועדה בראשות גפני
בתוך כך, התנגדות נוספת מגיעה מצד היועמ"שית של הכנסת שגית אפיק ששיגרה מכתב לח״כ גפני בנוגע לכוונתו לקיים את הדיון בוועדה. אפיק ביקשה מגפני שלא לקיים את הדיון ולהעביר את ההצעה בחזרה לוועדת הכנסת, שתשבץ את הצעת החוק בוועדה המיועדת לדון בה - ועדת החוקה.
במכתבה מציינת אפיק כי לכל ועדה יש תחום עיסוק מוגדר ובמקרה זה, הצעת החוק עוסקת בבוררות בבתי דין דתיים, נושא שבאופן ברור נמצא בתחום האחריות של ועדת החוקה, חוק ומשפט - ולא של ועדת הכספים. בנוסף, הזהירה עוד אפיק כי היא רואה פוטנציאל להטיה או להעדפה של ההצעה, מפני שגפני הביא את ההצעה לוועדה בראשותו - מה שעלול לפגוע בתקינות ההליך הפרלמנטרי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו