בית המשפט המחוזי בראשון לציון התיר לפרסם הערב (ראשון) כי החשוד המרכזי בפרשת גניבת המסמכים המסווגים הוא אחד מיועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אלי פלדשטיין. מעצרו הוארך עד יום שני.
עוד הותר לפרסם כי על פי החשדות "החקירה החלה, לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, גם נוכח פרסום תקשורתי לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש, נלקח מתוך מערכות צה"ל, והוצא שלא כדין, והתקיים החשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה, וסיכון מקורות מידע. בשל כך, עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה.
"בעקבות האמור, נפתחה חקירה סמויה משולבת של שב"כ, צה"ל ומשטרת ישראל, במהלכה התחזקו באופן משמעותי החשדות האמורים. בהתאם נפתחה חקירה גלויה, במהלכה נחקרו עד כה ארבעה עצורים המעורבים בפעילות, חלקם גורמי מערכת הביטחון ואזרח ששמו מר אליעזר פלדשטיין. החקירה מצויה בעיצומה ומתנהלת על פי דין ובפיקוח בית המשפט. כל פרסום נוסף ביחס לחקירה עלולה להוביל לפגיעה בחקירה, במטרותיה ובביטחון המדינה".
השופט מנחם מזרחי הוסיף: "ייאמר גם זאת: בחנתי את חומרי החקירה ואת התנהלותה ונחה דעתי, כי מדובר בחקירה עניינית ומקצועית ביותר שיש לאפשר אותה עד תום ואם אורה על ביטול הצו באופן גורף קיים חשש לפגיעה ממשית בחקירה ובחקר האמת".
אחותו של אלי פלדשטיין, החשוד המרכזי בפרשת המסמכים המסווגים, פרסמה תגובה על הטענות כנגדו בחשבון האינסטגרם שלה: "זה אחי, אלי. חתיך הורס בן 32, בחור מוכשר, חריף ושנון. עדין נפש. לב טהור שמפיץ רק טוב סביבו. תמיד נרתם לעזרה, שופע נתינה ואהבה. שנים הקריב למען המדינה בשירות צבאי, כן כן בחור מבית חרדי. קצין משכמו ומעלה. הגיע למקומות הכי גבוהים בעבודה קשה. הוא גם רווק נחשק ונרדף. כרגע הוא בצינוק של שב"כ כבר שבוע בלי לפגוש עו"ד. אז לכל הרווקות חכו קצת.. תכף תכף הוא יוצא. חזק יותר, אמיץ יותר. מבין שהוא בצד הטוב של המפה".
מקושר בתקשורת
פלדשטיין שירת בדובר צה"ל, והגיע לתפקיד דובר אוגדת איו״ש. הוא בעל ניסיון רב בתקשורת. הספיק לעבוד עם רוב הכתבים המדיניים, הפוליטיים הצבאיים וגם כתבי ההתיישבות בתפקידו הקודם.
מבין תקשורת היטב, מקושר גם לעורכים בכירים בתחום. הוא הציג את עצמו באופן רשמי כדובר של יוסי שלי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה. עבד צמוד לאנשי לשכת נתניהו והתעסק בנושאי צבא וביטחון הקשורים במלחמה.
"שפל מוסרי"
ממטה משפחות החטופים נמסר: "למתקפה נגד החטופים ובני משפחותיהם יש כתובת, יש שולח ויש מניעים המהווים חשש ממשי לפגיעה בביטחון המדינה ולפגיעה במטרות המלחמה. התשתית הראייתית, שהצטברה לכאורה בפרשה החמורה הנחקרת בימים אלה על ידי שירות הביטחון הכללי, מצביעה, כי סביבתו הקרובה של ראש הממשלה פעלה באופן שפוגע בביטחון המדינה במטרה לסכל את החזרת החטופים.
"לממשלת ישראל ולעומד בראשה חוב מוסרי, ערכי ומנהיגותי להשבת כל החטופות והחטופים, החיים לשיקום והנרצחים והחללים לקבורה ראויה בארצם. החשדות מצביעים על כך, שאנשים המזוהים עם ראש הממשלה, פעלו על מנת לבצע את אחת מהונאות התודעה הגדולות בתולדות המדינה. ממשלה, שהפקירה אזרחים, שהפכו לקורבן למעשי חטיפה אכזריים, פועלת הלכה למעשה להכפשתם, לפגיעה בדעת הקהל לגבי החובה להחזרתם – משל היו הם אויב האומה.
"כמה נורא שנמצאה לכאורה היד המכוונת להסתה, לאלימות ולהתרת הדם כנגד החטופים ובני משפחותיהם. ישנו קשר נסיבתי חמור בין הקמפיין המכפיש והזדוני נגד המאמץ להשבת החטופים לבין סיכול עסקת נתניהו בידי מי שיזם אותה בעצמו.
"במטה המשפחות דורשים לחקור את כל המעורבים בחשד לחתרנות ולפגיעה בביטחון המדינה. פעולה כזו בכלל, ובעת מלחמה בפרט, מסכנת את החטופים, פוגעת בסיכוי להשבתם וחלילה מתירה את דמם ומביאה לפגיעה בהם על ידי מחבלי החמאס. זהו שפל מוסרי שאין עמוק ממנו. זוהי פגיעה אנושה בשאריות האמון שבין הממשלה לאזרחיה".
בהחלטת השופט המלאה נכתב: "לאחר שבחנתי את האמור בדוח הסודי (במ/1) יחד עם חומרי חקירה שהובאו לעיוני, ואת כלל השיקולים דלעיל, בראי טיעוני הצדדים באתי אל המסקנות הבאות: 1. אין כל הצדקה להותיר את שמו של החשוד, שאינו משתייך אל גורמי המודיעין חסוי, מה גם שהלה הסכים לפרסום שמו. 2. אין כל הצדקה להותיר את הפרפרזה דלעיל על כנה ויש להורות על הרחבתה, באופן שיאפשר פרסום מידע רחב ומדויק יותר אודות הפרשה, נכון לשלב זה".
השופט הוסיף: "לאור האמור אני מורה כדלקמן: צו איסור הפרסום יסויג, כך שניתן לפרסם את שמו של החשוד שנעצר והובא לדיון בבית-המשפט ופרטים רלוונטיים הנוגעים אליו, בכלל זה מקום עבודתו ומעמדו, ונוכח הסכמת הצדדים ובהעדר הודעה בדבר עיכוב ביצוע אני מוסר בזאת כי שמו אליעזר פלדשטיין".
"בנוסף, ניתן יהא לפרסם את התוכן הבא: החקירה החלה, לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, גם נוכח פרסום תקשורתי לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש, נלקח מתוך מערכות צה"ל, והוצא שלא כדין, והתקיים החשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה, וסיכון מקורות מידע. בשל כך, עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה".
"בעקבות האמור, נפתחה חקירה סמויה משולבת של שב"כ, צה"ל ומשטרת ישראל, במהלכה התחזקו באופן משמעותי החשדות האמורים. בהתאם נפתחה חקירה גלויה, במהלכה נחקרו עד כה ארבעה עצורים המעורבים בפעילות, חלקם גורמי מערכת הביטחון ואזרח ששמו מר אליעזר פלדשטיין. החקירה מצויה בעיצומה ומתנהלת על פי דין ובפיקוח בית המשפט".
"כל פרסום נוסף ביחס לחקירה להוביל לפגיעה בחקירה, במטרותיה ובביטחון עלולה המדינה". יאמר גם זאת: בחנתי את חומרי החקירה ואת התנהלותה ונחה דעתי, כי מדובר בחקירה עניינית ומקצועית ביותר שיש לאפשר אותה עד תום ואם אורה על ביטול הצו באופן גורף קיים חשש לפגיעה ממשית בחקירה ובחקר האמת. מובהר, כי החלטתי זו נכונה למועד מסירתה ומטבע הדברים, בהמשך הדרך ישקול בית-המשפט את מצב הדברים פעם אחר פעם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו