ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח ביום שישי עם השר אופיר סופר בניסיון לשכנע אותו להסיר את התנגדותו לחוק המעונות. על פי המידע שהגיע לידינו, נתניהו מפעיל לחץ על חברי הקואליציה, במטרה לקדם את החוק ולרצות את ח"כ גולדקנופף והמפלגות החרדיות בהיעדר חוק גיוס.
בראיון שהעניק השר סופר ל"ישראל היום" לפני כמה ימים , איים כי אם לא יראה התקדמות בסוגיית הגיוס - יצביע נגד חוק המעונות. "אני שמח לדאוג לתעסוקת נשים, זה חשוב לכלכלה, אבל כרגע מעניינים אותי האנשים שאוחזים בנשק. לכן לא אדון בסוגיית המעונות לפני שאראה התפתחות אמיתית בסוגיית הגיוס".
בינתיים, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, העבירה היום (ראשון) חוות דעת נוקבת לשר המשפטים יריב לוין, ובה קבעה כי החוק "יעודד השתמטות פסולה משירות בצה״ל, יגביר את הפגיעה במשרתים ואינו חוקתי".
החוק המוצע נועד לעקוף את פסיקת בג"ץ שאסרה על סבסוד מעונות יום לאברכים כל עוד אין חוק גיוס, באמצעות שינוי הקריטריונים כך שהזכאות תיקבע רק על פי תעסוקת האם.
סופר, שנחשב לאחד המתנגדים הבולטים לחוק, אמר אז בראיון ל"ישראל היום" כי "יש אנשים בהנהגה החרדית שלא נפל להם האסימון. המצב השתנה. חובתנו כרגע היא לדאוג שהם יבינו זאת". הוא אף הטיל ספק ביכולת לגייס 3,000 חרדים נוספים כפי שהוצהר בעבר.
בתוך כך, מפלגת הציונות הדתית הודיעה למזכיר הממשלה מר יוסי פוקס וליו״ר ועדת שרים לענייני חקיקה שר המשפטים יריב לוין כי לא תתמוך בחוק המעונות המוצע בלא הכנסת שני תנאים נדרשים:
1. קדימות לקבלה למעונות עבור משפחות משרתי המילואים (פרוצדורת קבלה).
2. מתן דרגה ייחודית למשרתי המילואים (בגובה הסבסוד).