חוק הגיוס: הממשלה כינסה היום (רביעי) דיון כדי להצביע ההחלטה לדרוש ייצוג פרטי בבג"ץ, שלא באמצעות היועמ"שית, בסוגיית חוק הגיוס. הדיון המיוחד נערך בשל סירובה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, לאפשר לממשלה ייצוג פרטי. הסיבה לסירובה של היועמ"שית נובעת לטענתה מהעובדה שהממשלה טרם גיבשה לעצמה עמדה ביחס לגיוס.
לע"מ
מזכיר הממשלה יוסי פוקס אמר בדיון: "ישנם מגעים על חוק הכולל יעדים משמעותיים וסנקציות". השר פרוש הביע התנגדות ואמר: "מדובר בהצעה שלא הובאה בחודשים האחרונים לחברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל". השר לענייני ירושלים ומורשת ישראל נמנע בהצבעה על ייצוג נפרד של הממשלה בבג״ץ הגיוס.
שרי הליכוד תקפו את היועמ"שית והמשנה שלה גיל לימון: "זו חוצפה למנוע מאיתנו ייצוג עצמאי, היא רוצה להפיל את הממשלה בכל דרך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו