ראש המועצה האזורית אשכול גדי ירקוני זעם היום (שלישי) לאחר המפגש בין ראשי רשויות העוטף לבין ראש הממשלה והקבינט, על ההחלטה לפצל את המועצה לשניים בכל הקשור לתקציבים, פיצויים וזכויות. על פי החלטת הממשלה, היישובים השוכנים 4-0 ק"מ מעזה יקבלו פיצויים בגובה אחד ואילו היישובים השוכנים 7-4 ק"מ יקבלו פיצויים נמוכים יותר. "הם לא מבינים מה אמרנו בשבעה לאוקטובר. מועצה אזורית אשכול לא תוכל לחזור בלי ההחלטה הזאת. כל הקבינט הבין את זה, רק ראש הממשלה לא קיבל את זה", זעם ירקוני, "אני הולך לישון בירושלים עד שלא משנים את זה. אני מציע למדינת ישראל לראות מה הממשלה הזאת עשתה לאשכול".
עוד הוסיף ירקוני: "לא מספיק שחמאס עשה לנו מה שעשה לנו והיינו לבד. היום ממשלת ישראל הוכיחה שהם לא מבינים. על כסף קטן הורגים מועצה שמתה לה 210 אנשים, נחטפו 100 אנשים ויש עוד נעדרים. כל הדרך הם מרחו אותנו, אם חושבים שבגללל שאני לא לא ליכודניק לא יקשיבו לי ואין לי קולות בפריימריז הם טועים. נגמר הסיפור הזה שלא מקשיבים למועצה אזורית אשכול".
כאמור, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (שלישי) מפגש עם ראשי רשויות מהעוטף בבסיס פיקוד דרום, יחד עם חברי הקבינט לניהול המלחמה: שר הביטחון גלנט, השר גנץ, השר איזנקוט, השר לעניינים אסטרטגיים דרמר וח״כ דרעי.
נתניהו אמר לראשי הרשויות בפתח הפגישה: ״אנחנו נחושים לשקם את היישובים והקיבוצים, במה שקרוי ׳עוטף עזה׳, להחזיר את התושבים לבתיהם ולהביא לשגשוג ופריחה הרבה מעבר למה שהיה עוד לפני המלחמה. לצורך זה אנחנו צריכים קודם כל להשיג ניצחון על החמאס, אבל גם לעשות את הפעולות האזרחיות הנדרשות, ועל כך כינסנו היום את קבינט ניהול המלחמה יחד עם צוות השרים".
עוד הוסיף נתניהו: "אנחנו סומכים על החיילים הגיבורים שלנו והמפקדים המצוינים שלנו כדי להשיג את היעד הצבאי. במקביל אנחנו סומכים גם על המנהיגות שלכם, ראשי היישובים, בעבודה משותפת עם משרדי הממשלה, כדי להשיג את אותו שיקום, אותו שגשוג ואותה פריחה".
ראשי הרשויות שנכחו במפגש: ראש עיריית שדרות אלון דוידי, ראש מועצת שדות נגב תמיר עידאן, ראש מועצת חוף אשקלון איתמר רביבו, ראש מועצת אשכול גדי ירקוני, מ״מ ראש מועצת שער הנגב יוסי קרן וראש מועצת מרחבים שי חג׳ג׳.
השתתף בהכנת הידיעה: אריאל כהנא
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו