במפלגתו שלחו מכתב נוקב ליועמ"שית. ח"כ אחמד טיבי. צילום: דודי ועקנין

"תמיכה בטרור והסתה לאלימות": בחד"ש-תע"ל קוראים לפתוח בחקירה פלילית נגד חברת כנסת מכהנת

הסיעה שלחה מכתב ליועמ"שית בהרב-מיארה, בו היא דורשת לפתוח בחקירה כנגד ח"כית סון הר מלך באופן מיידי • המכתב מגיע על רקע השתתפותה של הח"כית בהשקת קמפיין גיוס ההמונים עבור עמירם בן אוליאל • חד"ש-תע"ל: "הדברים מקבלים משנה תוקף באווירה הכללית של הסתה לגזענות ואלימות"

סיעת חד"ש-תע"ל שיגרה היום (שלישי), מכתב ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה. במכתב הסיעה דורשת לפתוח בחקירה כנגד ח"כ לימור סון הר מלך ממפלגת עוצמה יהודית - זאת בגין עידוד ותמיכה בטרור והסתה לאלימות כנגד פלשתינים חפים מפשע.

חברת הכנסת סון הר מלך על עמירם בן אוליאל%3A "אני לא תומכת ברוצח%2C אני יודעת שעמירם חף מפשע"%2F%2Fלפי 27א

המכתב מגיע על רקע השתתפותה של סון הר מלך באירוע השקת קמפיין גיוס ההמונים עבור "מטה צדק לעמירם", במסגרתו גויסו למעלה ממיליון שקלים למורשע בטרור לאומני וברצח משפחת דוואבשה, עמירם בן אוליאל, המרצה שלושה מאסרי עולם. במהלך הכנס טענה הר מלך לחפותו של בן אוליאל וצוטטה כשהיא אומרת כי מדובר באיש קדוש, צדיק, וכמי שבמאסרו "סובל עבור כל עם ישראל".

במסגרת המכתב, מפרטת סיעת חד"ש-תע"ל את חומרת מעשיה של ח"כ סון הר מלך: "עצם קיום קמפיין גיוס תרומות המונים עבור טרוריסט מורשע עם דם על הידיים, לסייע ולתמוך במשפחתו של הטרוריסט ולהעניק לה גב ציבורי וכן לפעול להטבת תנאי כליאתו הינם אנומליה שכמוה כמתקפה חזיתית על שלטון החוק ולמען טרור לאומני יהודי".

סון הר מלך: "סובל עבור כל עם ישראל". בן אוליאל בביהמ"ש העליון (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

כמו כן, מסרה סיעת חד"ש-תע"ל: "איננו מופתעים מדבריה המסוכנים של הר מלך אשר כבר תועדה כשהיא מלמד את בנה התינוק לרצוח ערבים, כמו כן חבריה למפלגה נצפו רוקדים עם רובים, אקדחים, סכינים וזכוכיות ודוקרים את תמונת הילד דוואבשה וקוראים לשחזור שריפת המשפחה".

סיעת חד"ש-תע"ל חתמה את מכתבה כך: "דבריה המקוממים של חברת הכנסת מקבלים משנה תוקף בהינתן האווירה הכללית של הסתה לגזענות ואלימות הן בזירה הפוליטית והן בזירה הציבורית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...