לפיד שוקל: קידום הצעת חוק לפיזור הכנסת, אם ייכשל בהרכבת ממשלה

אף שמדובר בצעד נגד נתניהו, שליחים מטעם "גוש השינוי" בדקו את האפשרות שהליכוד והסיעות החרדיות יתמכו במהלך • ח"כ עיסוואי פריג' ממרצ צפוי להגיש את הצעת החוק

יאיר לפיד, צילום: גדעון מרקוביץ'

יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, פועל על מנת לקדם הצעת חוק לפיזור הכנסת, וזאת למקרה שייכשל במאמציו להרכיב קואליציה בשבוע שעוד נותר לו. ח"כ עיסוואי פריג' ממרצ צפוי להגיש את הצעת החוק בקרוב.

המהלך של לפיד נועד למנוע אפשרות שרה"מ בנימין נתניהו יקים ממשלה ב-21 הימים שבהם המנדט יעבור לכנסת. אף שמדובר במהלך נגד נתניהו, שליחים מטעם "גוש השינוי" בדקו את האפשרות שהליכוד והסיעות החרדיות יתמכו במהלך, וזאת על מנת לשלוט בקביעת מועד בחירות.

צילום: דוברות הכנסת

מבחינת נתניהו עשוי להיות יתרון נוסף לקיצור לוח הזמנים. בנובמבר אמורה להתקיים הרוטציה בינו לבין בני גנץ, כך שקיום בחירות עשוי לסכל זאת, אם יצליח להקים ממשלה חדשה לאחר מכן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר