לאחר דיון מתוח במיוחד על התקציב: הממשלה אישרה היום (שישי) את תקציב המדינה לשנים 2023 ו-2024. תקציב המדינה לשנת 2023 יעמוד על כ-484 מיליארד שקל וב-2024 על כ-514 מיליארד שקלים.
כל השרים הצביעו בעד, למעט שר התיירות חיים כץ שלא הצביע. לדבריו, "התקציב הורג את התיירות בישראל ולא נהוג שכהן משתתף בהלוויות". כץ בירך על אישור התקציב, אך מחה על היעדר הסכמות בתחום התיירות. למרות הבטחות ראש הממשלה בנימין נתניהו בקמפיין הבחירות לחינוך חינם לגילאי 3-0, במסגרת התקציב אושר חינוך חינם לגילאי 3-2.
סמוטריץ' לאחר אישור התקציב
נתניהו אמר: "כלכלת ישראל חזקה, היא איתנה. עם התמיכה הגורפת הזאת של שרי הממשלה היום, היא חזקה יותר". שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסר: "הגשנו תקציב מרוסן ואחראי ועמדנו במסגרות התקציב כפי שהצבנו לעצמנו. נעביר בעזרת השם את התקציב בכנסת ונמשיך לעבוד למענכם לילות כימים".
לתקציב המשרד לביטחון לאומי אושרה תוספת של תשעה מיליארד שקלים, למרות ההבטחות כי לתקציב המשרד יתווספו 14 מילארד. האוצר הציע תחילה לבן גביר תקציב של מיליארד שקלים בלבד. ההצעה המשופרת הגיעה בשעה האחרונה לפני ההצבעה והיא כוללת כאמור תשעה מיליארדי שקלים ועוד תקציב של מיליארדים לתוספות למשכורות לשוטרים. המפכ"ל, רנ"צ קובי שבתאי, כתב באיגרת לשוטרים כי "אישור התקציב הוא בשורה לעם ישראל ולמשטרת ישראל". המפכ"ל הדגיש כי ההחלטה להצמיד את שכר השוטרים לשכר משרתי הקבע בצה"ל נשמרת וכי המשטרה תקבל תוספת תקציב לצורך חיזוק הארגון ולטובת שכר השוטרים.
לאחר מאבק קשה מול אריה דרעי, השרה לאיכות הסביבה עידית סילמן הצליחה לשמור את קרן הניקיון במתכונתה הנוכחית תחת משרדה, למרות דרישת שר הפנים לשעבר כי הקרן תעבור למשרד הפנים.
נתניהו וסמוטריץ' בדיון על תקציב המדינה לשנת 2023 // צילום: קובי גדעון, לע"מ
במשרד הבריאות בירכו על שורת הישגים, ובהם הגדלת התוספת השנתית לסל הבריאות ל-650 מיליון שקלים גם בשנים הבאות. עם זאת, הובטח במקור שהתוספת תעמוד על 750 מיליון בשנה. במשרד ביקשו להודות לדרעי, ש"דאג להבטיח מיצוי מלא של כל הניתן של ההסכם הקואליציוני בתחום הבריאות".
בתקציב שאושר יקבל משרד המדע 535 מיליון שקלים. משרד העלייה והקליטה יקבל תוספת של 200 מיליון. לפי גורמים בלשכת השרה גלית דיסטל-אטבריאן, היא קיבלה 95 מיליון שקלים למשרד ההסברה.
משרד החינוך קיבל את התקציב הגבוה בתולדותיו, וזאת בשל הגידול הטבעי של הילודה. לאחר אישור התקציב, הודיעו במשרד החינוך: "השר קיש הורה לדרג המקצועי במשרד להיערך במהירות לבניית כמה מודלים שיבחנו את דרכי הביצוע של תוכנית חינוך חינם לגילאי 3-0". מור דקל, יו״ר העמותה למען הילד בגיל הרך, בירכה: "ההחלטה בממשלה היסטורית. נמשיך לעקוב מקרוב שהנושא מתוקצב כמו שצריך בתקציב המדינה ושהכספים יגיעו ליעדם".
במהלך הלילה, עוד בטרם התחדשה הישיבה, התברר שיש עוד פערים רבים בדרישות המשרדים השונים. אנשי אגף תקציבים המשיכו לנהל את המשא ומתן כדי להשיג התקדמות לפני כינוס נוסף של הממשלה ואישור התקציב.
לאן הולכים מכאן?
כעת, עד ל-23 במרץ יידרש שר האוצר להניח את הצעת התקציב על שולחן הכנסת לקריאה ראשונה ומאז יחל מרתון החקיקה לאישורו בקריאה שנייה ושלישית. לרשות הכנסת יעמדו 145 ימים עד ל-29 במאי. בתקופה הקרובה יחולקו חוקים מתוך חוק ההסדרים בין ועדות הכנסת השונות ויחלו הדיונים עד לסיום הכנת החוקים והבאתם למליאה.
בהכנת הידיעה השתתפו: שירית אביטן כהן, אמיר אטינגר, אריאל כהנא, נועם (דבול) דביר, איציק סבן ומיטל יסעור בית-אור
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו