קרוב לשלושה שבועות מאז הבחירות, הסכם קואליציוני עדיין לא נחתם והמתיחות בין הליכוד והציונות הדתית עולה.
במרכז המחלוקת עדיין עומדת דרישתו של יו"ר הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ', לתיק האוצר או הביטחון אך לא מדובר בקרב על תיקים אלא באידיאולוגיה עמוקה יותר בין תפיסתו של סמוטריץ' שמבקש לקיים ולהוציא לפועל אג'נדות ימניות לבין נתניהו שמבקש להתחשב בשיקולים אמריקניים.
בהידברות בין נתניהו לסמוטריץ' ביקש האחרון להכניס להסכם הקואליציוניים סעיפים הקשורים לפיתוח ובנייה בהתיישבות. נתניהו השיב כי לפחות בשנתיים הקרובות יצטרכו לפעול בצורה מרוסנת בכל הקשור להתיישבות עד לשינויים בממשל האמריקני, וסמוטריץ' זעם וטען כי ההתחשבות בדעתם של האמריקנים צריכה להיות בצורה מוגבלת ותוך עמידה איתנה על האינטרסים הישראליים. הוא טען כי ציבור בוחרי הימין לא יגלה סבלנות לכניעה לאמריקנים.
בליכוד מכחישים שנתניהו אמר את הדברים. גורמים בסביבת נתניהו אומרים כי "עשינו טעות שהצבנו יעד מאוד שאפתני להקמת ממשלה מהר".
מהצד השני, בש"ס כועסים על סמוטריץ' שלא מוכן לשתף פעולה עם החלפת יו"ר כנסת, מהלך שתוקע את קידום החוק שיאפשר לדרעי להיות שר.
מתקשרים דרך הטוויטר
בעקבות קריאות ברשתות החברתיות נגד סמוטריץ' מצידם של תומכי ליכוד, צייץ אתמול סמוטריץ' בטוויטר וכתב: "לא ייתכן שבכל פעם שאנחנו לא עומדים דום מול דרישות הליכוד יהיו מי שיהפכו אותנו לאויבים, יסיתו נגדנו ויכפישו אותנו. הציונות הדתית היא שותפה מלאה של המחנה הלאומי ושל הליכוד. נעמוד על הדרישות שלנו כדי להבטיח הקמת ממשלה טובה ויציבה במהירות האפשרית שתעשה טוב ותוביל מדיניות ימין אמיתית".
רעשי רקע
ח"כ שלמה קרעי מהליכוד הגיב לו ואמר: "בצלאל הוא שותף מצוין, ראוי, נאמן וחבר טוב. אבל מה שהוא עושה בציוץ הזה, אלו שיטות של השמאל... לקחת ציוץ (שאני דוחה ומגנה בתוקף) של איזה בוט במקרה הטוב ולהפוך אותו למראית הכל... לא מתאים לך ידידי היקר. בוא נתמקד במה שחשוב כרגע ולא ברעשי הרקע".
בצלאל הוא שותף מצויין, ראוי, נאמן וחבר טוב. אבל מה שהוא עושה בציוץ הזה, אלו שיטות של השמאל...
לקחת ציוץ (שאני דוחה ומגנה בתוקף) של איזה בוט במקרה הטוב ולהפוך אותו למראית הכל... לא מתאים לך ידידי היקר. בוא נתמקד במה שחשוב כרגע ולא ברעשי הרקע. pic.twitter.com/1Iyn3YImUC— 🇮🇱שלמה קרעי - Shlomo Karhi (@shlomo_karhi) November 20, 2022
חילופי הדברים נמשכו בתגובה של ח"כ שמחה רוטמן מהציונות הדתית שהגיב לדבריו של קרעי וכתב: "שלמה, אתה חבר ושותף מצוין, וגם אידיאולוג. אתה יודע היטב שכמו הציוץ הזה יש רבים מאוד, ולא בוטים אלא פעילים ודוברים מרכזיים שמטנפים על בצלאל ועל הציונות הדתית כמגזר וכמפלגה. נראה לי שכדאי לכבות את סופת ההשמצות, האיומים והתדרוכים, במקום לבוא בטענות לבצלאל שמתלונן על כך", תגובת רוטמן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו