רבני הציונות הדתית בראשות הרב חיים דרוקמן, התכנסו אמש (ראשון) וקיבלו עדכונים מיו״ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' על המגעים הקואליציוניים להקמת ממשלה.
הרבנים פרסמו הבוקר הודעת תמיכה פומבית בסמוטריץ', וקראו לו לעמוד באופן חד משמעי ובלתי מתפשר על הדרישה לתפקיד שר הביטחון כדי לחזק את ביטחונה של מדינת ישראל, לחזק את רוח צה״ל, למנוע הקמת מדינה פלשתינית ולהסדיר את ההתיישבות ביהודה ושומרון.
כמו כן, הרבנים מבקשים לעמוד על דרישת המפלגה לתיקי החינוך והדתות וציינו כי יש חשיבות עליונה שהציונות הדתית תוביל את העשייה למען הזהות היהודית של המדינה ברוח תורת ארץ ישראל.
בתוך כך, הרבנים פנו בקריאה אישית לראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו להכיר בכוחה בערכה ובשותפותה של הציונות הדתית שזכתה לאמון של למעלה מחצי מיליון מצביעים וקיבלה 14 מנדטים.
בפגישה השתתפו זקן רבני הציונות הדתית הרב חיים דרוקמן, ראש מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא; הרב יעקב אריאל, רב העיר רמת גן לשעבר; הרב דוד חי הכהן, ראש ישיבת אורות התורה בת ים; הרב יהושע שפירא, ראש ישיבת ההסדר רמת גן; הרב חיים גנץ, ראש ישיבת מעלה אליהו; הרב שמעון כהן, ראש מוסדות בית מוריה; הרב יואל מנוביץ׳, ראש ישיבת הגולן בחיספין; הרב דוד פנדל, ראש ישיבת ההסדר שדרות; והרב דוד תורג׳מן ראש ישיבת דימונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו