בעקבות הסערה שקמה בעקבות מינוי הרמטכ"ל, והאיומים שהופנו כלפי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה - שהזהירו מפני אישור המהלך, אומר השופט העליון בדימוס חנן מלצר כי "אין שום עילה בדין הקיים להדיח את היועצת המשפטית לממשלה".
בפאנל בנושאי משפט שהתקיים היום (שני) בכנס לשכת רואי החשבון באילת, התייחס המשנה לנשיאת העליון לשעבר לאיומים שהשמיעו חברי הכנסת מהליכוד יואב קיש ושלמה קרעי לפיהם אם היא תאשר את המינוי – כשהליכוד יעלה לשלטון הוא יחליף אותה באופן מידי. "מי שבוחר להתבטא בפייסבוק, שחור על גבי לבן, לא יכול לטעון שדבריו הוצאו מהקשרם", הבהיר מלצר.
גם העו"ד הבכיר, ציון אמיר, התבטא בעניין בכנס ואמר: "אני לא רואה בדברים איום. הגיע הזמן להסדיר את מעמדם של היועצים המשפטיים, מדובר בדיון לגיטימי".
ח"כ קרעי אמר היום בראיון לרדיו 103 כי "היועצת המשפטית לממשלה היא פקידה שמונתה על ידי סער, המינויים שלה ממשלה הזו הם חברי מרכז של ממשלת ההונאה. ברירת המחדל היא שחברי המרכז של ממשלת ההונאה צריכים ללכת הביתה. הם שתקו, היועמ"שית לא הכריזה מניעה משפטית כל השנה האחרונה. כמה שחיתות הייתה כאן בממשלה הזו".
נציין כי במערכת הפוליטית כינו את האיומים מימין "גנגסטריזם". מוקדם יותר היום שוחח ראש הממשלה יאיר לפיד עם בהרב מיארה. לפיד הדגיש בפניה את הגיבוי המלא שהוא מעניק לה ואמר כי הוא סמוך ובטוח שמערכת המשפט תמשיך בעשייה המקצועית, העניינית והממלכתית, כפי שנעשתה עד כה.
ראש הממשלה הודה ליועמ"שית על העבודה, וחזר על המחויבות לשמור על מערכת המשפט מפני אלה שרוצים לפגוע בה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו